Volg Gatsby

Deze vrouw geeft haar zesjarige dochter nog steeds borstvoeding


En ze is niet van plan er spoedig mee te stoppen.

Borstvoeding, altijd een gevoelig onderwerp. De borstvoedingsmaffia spreekt er schande van als mensen zomaar kiezen voor flesvoeding, terwijl de flesvoedingsmaffia de borstvoedingsbende weer verwijt hun moedermelkreligie veel te opdringerig te prediken. 

En dan heb je ook nog het gevoelige onderwerp: Wanneer stop je? Moeders die hun éénjarige nog borstvoeding geven, krijgen al te maken met opgetrokken wenkbrauwen. En dat terwijl er ook vrouwen zijn die hun kind nog aan de borst leggen terwijl het er zelf al in hele volzinnen om kan vragen.

Zoals de Britse Denise Sumpters. Haar zes jaar oude dochter Belle krijgt nog steeds borstvoeding. Sumpter zegt dat ze dat ook zal blijven doen, tot Belle besluit dat het genoeg is. 

"I'll feed Belle as long as she asks," zegt de 44-jaar oude moeder tegen Daily Mail

Tekst gaat verder onder de foto.

gallery_nrm_1420558475-gallery_nrm_1420492914-20_breastfeeding

 

Belle heeft natuurlijk niet enkel moedermelk in haar dieet. Het meisje drinkt maar af en toe van haar moeders borst, tussen de 2 keer per dag en 1 keer per week. Soms tegelijk met haar 18 maanden oude broertje, Beau. Andere keren wanneer ze behoefte heeft aan wat een-op-een tijd met haar moeder.

'Ik vind er niks vreemd aan. Ik voed mijn beide kinderen op verzoek, wanneer ze dat willen', zegt Sumpter. 

Ze is een Ph.D. student die klassieke wetenschap bestudeert in Londen en zegt dat haar melk ervoor zorgt dat haar kinderen nooit ziek zijn. Ook kalmeert het borstvoeden haar kinderen wanneer ze verdrietig zijn, en helpt het ze in slaap te komen, zegt ze.

'Ik kreeg wel eens opmerkingen van familieleden', zegt Sumpter. 'Dan zeiden ze: "Daar gaan we weer met die melk". Maar omdat mensen weten dat ik zeker ben van mijn zaak, laten ze me nu gewoon mijn gang gaan.'   

Beweringen dat Belle een schadelijke afhankelijkheid jegens haar moeder ontwikkelt, spreekt ze tegen. Ze zou juist extreem onafhankelijk zijn. 

'Haar docenten zeggen juist dat ze volwassen is voor haar leeftijd. Als je het me vijf jaar geleden zou hebben gevraagd zou ik nooit hebben gedacht dat ik Belle nu nog steeds zou borstvoeding. Maar nu blijkt het een van de beste dingen die ik heb gedaan voor mijn familie.' 

Sumpter zegt dat haar dochter begrijpt dat ze niet de norm is. Voor haar voelt het wel heel natuurlijk. Ze speelt zelfs dat ze haar poppen borstvoedt. 

'Wanneer Belle er klaar mee is zal ik er verdrietig over zijn, maar het is een natuurlijke ontwikkeling. Ze gaat nu haar tanden wisselen en ik krijg de indruk dat het niet lang meer gaat duren. Maar ze mag gewoon haar tijd nemen.'  

En wat haar zoon betreft: Sumpter is van plan om hem net zo lang borstvoeding te geven als hij zelf wil. 

'Een tijdje geleden pakte Beau een speelgoedflesje op bij zijn speelgroepje. Hij had geen idee wat het was. Daar ben ik trots op.'  

via Cosmopolitan


Meer Denken
Je dacht dat het vrouwelijke wc-poppetje een jurkje droeg? Kijk dan nog eens goed
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
We hebben het altijd verkeerd bekeken.
Zo verleid je iemand echt op een date - zonder jezelf anders voor te doen
21/02/2018   Door Nathalie van Meurs
Vergeet 'de beste versie van jezelf'. Waar het echt om draait zie je in deze video.
Ouch! Zoveel mannen knappen af als hun Valentijn niet kan koken
14/02/2018   Door Elle Eten
Één op de vier blijkt af te haken wanneer een date niet kan koken.
'Wanneer is het leeftijdsverschil tussen een man en een vrouw te groot?'
10/02/2018   Door Viktor Frölke
We kennen allemaal het aanzicht: een oudere man paradeert over de boulevard met een jong grietje aan zijn arm. Hij ziet eruit als minstens 60, terwijl zij net van de middelbare school lijkt te komen... Maar bestaat er eigenlijk zo iets als een té groot leeftijdsverschil? Viktor Frölke duidt het fenomeen in de volgende column.
Dit is de kortste IQ test met maar 3 vragen
10/02/2018   Door Christine van Spankeren
Heb jij ze allemaal goed?
Waarom winkelketens als Zara en Primark net fastfoodketens zijn
08/02/2018   Door Gino Gurrieri
Je bent makkelijk en snel bevredigd, maar na een paar uur heb je alweer honger.
Fotografe laat zien dat je best mooie foto’s kunt maken op ‘lelijke plekken’
08/02/2018   Door Mr. Gatsby
Het gaat allemaal om de skills!
Tinder, Happn, Tamagotchi? Dit zijn dé 5 vuistregels van het moderne daten
08/02/2018   Door Loren Snel
Tinder. Happn. Bumble. OkCupid... Waarom gaat deze virtuele hofmakerij de jeugd zo goed af? Omdat we al hebben kunnen oefenen met Tamagotchi's. Onze columnist Loren Snel legt ons het verband uit.
Bizar: dit is het eerste 'computer generated' Instagram-meisje
08/02/2018   Door Nina Kraayenbrink
Ze is n(i)et echt, en schijnt nu al een heuse influencer te zijn.