Volg Gatsby

Deze vrouw geeft haar zesjarige dochter nog steeds borstvoeding


En ze is niet van plan er spoedig mee te stoppen.

Borstvoeding, altijd een gevoelig onderwerp. De borstvoedingsmaffia spreekt er schande van als mensen zomaar kiezen voor flesvoeding, terwijl de flesvoedingsmaffia de borstvoedingsbende weer verwijt hun moedermelkreligie veel te opdringerig te prediken. 

En dan heb je ook nog het gevoelige onderwerp: Wanneer stop je? Moeders die hun éénjarige nog borstvoeding geven, krijgen al te maken met opgetrokken wenkbrauwen. En dat terwijl er ook vrouwen zijn die hun kind nog aan de borst leggen terwijl het er zelf al in hele volzinnen om kan vragen.

Zoals de Britse Denise Sumpters. Haar zes jaar oude dochter Belle krijgt nog steeds borstvoeding. Sumpter zegt dat ze dat ook zal blijven doen, tot Belle besluit dat het genoeg is. 

"I'll feed Belle as long as she asks," zegt de 44-jaar oude moeder tegen Daily Mail

Tekst gaat verder onder de foto.

gallery_nrm_1420558475-gallery_nrm_1420492914-20_breastfeeding

 

Belle heeft natuurlijk niet enkel moedermelk in haar dieet. Het meisje drinkt maar af en toe van haar moeders borst, tussen de 2 keer per dag en 1 keer per week. Soms tegelijk met haar 18 maanden oude broertje, Beau. Andere keren wanneer ze behoefte heeft aan wat een-op-een tijd met haar moeder.

'Ik vind er niks vreemd aan. Ik voed mijn beide kinderen op verzoek, wanneer ze dat willen', zegt Sumpter. 

Ze is een Ph.D. student die klassieke wetenschap bestudeert in Londen en zegt dat haar melk ervoor zorgt dat haar kinderen nooit ziek zijn. Ook kalmeert het borstvoeden haar kinderen wanneer ze verdrietig zijn, en helpt het ze in slaap te komen, zegt ze.

'Ik kreeg wel eens opmerkingen van familieleden', zegt Sumpter. 'Dan zeiden ze: "Daar gaan we weer met die melk". Maar omdat mensen weten dat ik zeker ben van mijn zaak, laten ze me nu gewoon mijn gang gaan.'   

Beweringen dat Belle een schadelijke afhankelijkheid jegens haar moeder ontwikkelt, spreekt ze tegen. Ze zou juist extreem onafhankelijk zijn. 

'Haar docenten zeggen juist dat ze volwassen is voor haar leeftijd. Als je het me vijf jaar geleden zou hebben gevraagd zou ik nooit hebben gedacht dat ik Belle nu nog steeds zou borstvoeding. Maar nu blijkt het een van de beste dingen die ik heb gedaan voor mijn familie.' 

Sumpter zegt dat haar dochter begrijpt dat ze niet de norm is. Voor haar voelt het wel heel natuurlijk. Ze speelt zelfs dat ze haar poppen borstvoedt. 

'Wanneer Belle er klaar mee is zal ik er verdrietig over zijn, maar het is een natuurlijke ontwikkeling. Ze gaat nu haar tanden wisselen en ik krijg de indruk dat het niet lang meer gaat duren. Maar ze mag gewoon haar tijd nemen.'  

En wat haar zoon betreft: Sumpter is van plan om hem net zo lang borstvoeding te geven als hij zelf wil. 

'Een tijdje geleden pakte Beau een speelgoedflesje op bij zijn speelgroepje. Hij had geen idee wat het was. Daar ben ik trots op.'  

via Cosmopolitan


Meer Denken
Bizar: Donald Trump kon vroeger dus wél heel goed formuleren
21/08/2017   Door Mirjam van den Broeke
Waarom is hij nu dan zo verbaal beperkt? Een aantal mogelijke verklaringen.
8 redenen waarom je beter geen foto's van je kind op social media plaatst
21/08/2017   Door Mirjam van den Broeke
Als (de toekomst van) je kind je dierbaar is.
Strandgangers in Spanje poseren op foto met stervende babydolfijn (en niemand helpt)
17/08/2017   Door Stijn van Wonderen
Deze week deelde Equinac, een organisatie die zich bezighoudt met het redden van maritiem leven, een schokkende post op Facebook.
Waarom Microsoft-miljardair Bill Gates zijn kinderen tot hun 14e geen telefoon geeft
15/08/2017   Door Martijn Zeven
En ze ook spaarzaam naar schermen laat kijken.
Elon Musk: AI is enger dan Noord Korea
15/08/2017   Door Martijn Zeven
Elon Musk is een bange man, heel erg bang. Voor spinnen, Donald Trump of ouder worden? Nee voor kunstmatige intelligentie, zo erg dat hij de wereld blijft waarschuwen.
Dit is waarom je eigenlijk geen nieuws meer zou moeten volgen
12/08/2017   Door Stijn van Wonderen
Stop met lezen. Nieuws schijnt namelijk schadelijk te zijn voor je gezondheid.
Volgens dit onderzoek maakt optimistisch zijn je alleen maar ongelukkig
11/08/2017   Door Caroline Westendorp
Rot toch op met je Carpe Diem.
Column: 'Ik ben zo'n aansteller die glutenvrij eten bestelt'
10/08/2017   Door Anke Meijer
Glutenvrij is zo populair in New York, dat de backlash is begonnen.
Column: 'Verwende jeugd snapt niets van ondernemen'
10/08/2017   Door Erik de Vlieger
Iedereen wil ondernemer zijn, maar niemand lijkt daarvoor te willen werken, steltcolumnist Erik de Vlieger. 'Want stel je voor dat je dan niet de hele zomer naar die festivals kunt.'