Volg Gatsby

Deze vrouw geeft haar zesjarige dochter nog steeds borstvoeding


En ze is niet van plan er spoedig mee te stoppen.

Borstvoeding, altijd een gevoelig onderwerp. De borstvoedingsmaffia spreekt er schande van als mensen zomaar kiezen voor flesvoeding, terwijl de flesvoedingsmaffia de borstvoedingsbende weer verwijt hun moedermelkreligie veel te opdringerig te prediken. 

En dan heb je ook nog het gevoelige onderwerp: Wanneer stop je? Moeders die hun éénjarige nog borstvoeding geven, krijgen al te maken met opgetrokken wenkbrauwen. En dat terwijl er ook vrouwen zijn die hun kind nog aan de borst leggen terwijl het er zelf al in hele volzinnen om kan vragen.

Zoals de Britse Denise Sumpters. Haar zes jaar oude dochter Belle krijgt nog steeds borstvoeding. Sumpter zegt dat ze dat ook zal blijven doen, tot Belle besluit dat het genoeg is. 

"I'll feed Belle as long as she asks," zegt de 44-jaar oude moeder tegen Daily Mail

Tekst gaat verder onder de foto.

gallery_nrm_1420558475-gallery_nrm_1420492914-20_breastfeeding

 

Belle heeft natuurlijk niet enkel moedermelk in haar dieet. Het meisje drinkt maar af en toe van haar moeders borst, tussen de 2 keer per dag en 1 keer per week. Soms tegelijk met haar 18 maanden oude broertje, Beau. Andere keren wanneer ze behoefte heeft aan wat een-op-een tijd met haar moeder.

'Ik vind er niks vreemd aan. Ik voed mijn beide kinderen op verzoek, wanneer ze dat willen', zegt Sumpter. 

Ze is een Ph.D. student die klassieke wetenschap bestudeert in Londen en zegt dat haar melk ervoor zorgt dat haar kinderen nooit ziek zijn. Ook kalmeert het borstvoeden haar kinderen wanneer ze verdrietig zijn, en helpt het ze in slaap te komen, zegt ze.

'Ik kreeg wel eens opmerkingen van familieleden', zegt Sumpter. 'Dan zeiden ze: "Daar gaan we weer met die melk". Maar omdat mensen weten dat ik zeker ben van mijn zaak, laten ze me nu gewoon mijn gang gaan.'   

Beweringen dat Belle een schadelijke afhankelijkheid jegens haar moeder ontwikkelt, spreekt ze tegen. Ze zou juist extreem onafhankelijk zijn. 

'Haar docenten zeggen juist dat ze volwassen is voor haar leeftijd. Als je het me vijf jaar geleden zou hebben gevraagd zou ik nooit hebben gedacht dat ik Belle nu nog steeds zou borstvoeding. Maar nu blijkt het een van de beste dingen die ik heb gedaan voor mijn familie.' 

Sumpter zegt dat haar dochter begrijpt dat ze niet de norm is. Voor haar voelt het wel heel natuurlijk. Ze speelt zelfs dat ze haar poppen borstvoedt. 

'Wanneer Belle er klaar mee is zal ik er verdrietig over zijn, maar het is een natuurlijke ontwikkeling. Ze gaat nu haar tanden wisselen en ik krijg de indruk dat het niet lang meer gaat duren. Maar ze mag gewoon haar tijd nemen.'  

En wat haar zoon betreft: Sumpter is van plan om hem net zo lang borstvoeding te geven als hij zelf wil. 

'Een tijdje geleden pakte Beau een speelgoedflesje op bij zijn speelgroepje. Hij had geen idee wat het was. Daar ben ik trots op.'  

via Cosmopolitan


Meer Denken
Nog een paar jaar en robots en computers maken betere muziek dan mensen
19/04/2018   Door Henk Willem Smits
Wordt de muziek die we in de nabije toekomst luisteren alleen nog maar gemaakt door artificial intelligence? Volgens veel muziek-experts ontkomen we er niet aan.
3 eenvoudige vragen waar wiskundestudenten zich op stukbijten
19/04/2018   Door Gandor Bronkhorst
Leuk voor bij de koffie: raadsels voor volwassenen. Denk er niet te simpel over, want meer dan de helft van de wiskundestudenten aan de prestigieuze MIT University haalde geen 100% score. Succes!
Dit is hoe Google ons langzaam dommer maakt
19/04/2018   Door Harper's Bazaar
Och die millennials toch. Ze weten níets!
Zo kom je in 3 seconden van je alcoholverslaving af
17/04/2018   Door Men's Health NL
Dit is geen grap. Dit werkt echt.
‘De blote borsten van Emma Watson betekenen niet het einde van het feminisme’
17/04/2018   Door Elle & Mr. Gatsby
Wie een vrouw niet serieus kan nemen omdat ze haar lichaam laat zien, heeft zelf een probleem.
Open brief van Mad Men actrice Christina Hendricks: ‘wat mannen moeten weten over vrouwen’
14/04/2018   Door Esquire
Ze werd door de lezers van Esquire uitgeroepen tot de meest sexy vrouw ter wereld en staat erom bekend om het perfecte vrouwenfiguur te hebben. Christina Hendricks, de rondborstige Amerikaans actrice die doorbrak als Joan Holloway in de tv-serie Mad Men, onthult in een open brief wat mannen eigenlijk moeten weten over vrouwen.
'Waarom krijgt de man altijd de schuld van alles?'
12/04/2018
We zochten het uit. Met behulp van een geestelijke.
13 dingen waar iedereen zich wel eens dood aan ergert tijdens etentje
12/04/2018   Door Elle Eten
Met stip op 1: smakken. Er bestaat niets ergers dan het moeten luisteren naar vochtige mondgeluiden. Niets kan het rechtvaardigen, en niets kan het ooit nog goedmaken.
In beeld: het intens trieste kluizenaarsleven van Melania Trump
12/04/2018   Door Henk Willem Smits
Ze is misschien wel de meest onzichtbare first lady van de VS ooit, Melania Trump. Op een bijeenkomst in Florida na, heeft ze zich niet publiekelijk uitgesproken. Naar het Witte Huis wil ze niet, als eerste first lady ooit, in plaats daarvan blijft ze in New York. Waarom?