Volg Gatsby

Je kunt nu meeluisteren met de relatietherapie van andere stellen


Een nieuwe podcast bestaat uit opnamen van therapiesessies. Leerzaam en relativerend voor je eigen relatie.

Heerlijke podcast voor fans van relatiedrama's: Where Should We Begin. Deze podcast laat je namelijk meeluisteren in echte privégesprekken tussen een therapeut en zijn cliënt(en). 

De host van de podcast is therapeut en auteur Esther Perel, een in België geboren psychologe die bekend is geworden dankzij haar verschillende viral-TED Talks, over onder meer ontrouw (waarin ze bepleit dat overspel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen en zelfs kan helpen om die te verbeteren) en over seksuele verlangens op de termijn

Elke aflevering is een pure, ongescripte opname van een therapiesessie die ze had met een stel. Namen en identificeerbare karakteristieken zijn weggelaten, maar hun stemmen en verhalen zijn 100% echt. 

Verrassend genoeg was het niet moeilijk om stellen te vinden die wilden meewerken aan deze serie. 'We hebben één e-mail gestuurd naar een gedeelte van mijn mailinglist en iets op social media gezet, en daarop hebben we 450 geïnteresseerden gekregen', vertelde Perel vorige maand tegen Vogue.

De tien afleveringen gaan over onvruchtbaarheid, werkloosheid, gebrek aan seks, communicatie, seksueel misbruik, trauma en allerlei andere dingen waar mensen mee te maken krijgen in het leven', legt Perel uit.

In de eerste aflevering is een stel nog steeds aan het worstelen met de korte affaire die de man een jaar ervoor had gehad. Een latere aflevering, getiteld 'The addict', gaat over een stel wiens huwelijk op instorten staat nadat bekend werd dat de man al vanaf het begin van hun 40-jarige huwelijk seks had met andere vrouwen, waarvoor hij vaak betaalde. Hij is inmiddels gediagnosticeerd als seksverslaafd. Genieten!

De podcasts zijn fascinerend, maar soms ook tenenkrommend om te beluisteren. Zoals Perel zegt: "De podcast is héél powerful. Het is compulsief luisteren, het is ontroerend, het beweegt je, het is echt en het is bescheiden.'   

Tot midden-juli kun je gratis luisteren via audible.com/esther. De podcast zal in oktober ook ik iPhone's podcast-app verschijnen. 

 

Via Cosmopolitan 


Meer Denken
Nog een paar jaar en robots en computers maken betere muziek dan mensen
19/04/2018   Door Henk Willem Smits
Wordt de muziek die we in de nabije toekomst luisteren alleen nog maar gemaakt door artificial intelligence? Volgens veel muziek-experts ontkomen we er niet aan.
3 eenvoudige vragen waar wiskundestudenten zich op stukbijten
19/04/2018   Door Gandor Bronkhorst
Leuk voor bij de koffie: raadsels voor volwassenen. Denk er niet te simpel over, want meer dan de helft van de wiskundestudenten aan de prestigieuze MIT University haalde geen 100% score. Succes!
Dit is hoe Google ons langzaam dommer maakt
19/04/2018   Door Harper's Bazaar
Och die millennials toch. Ze weten níets!
Zo kom je in 3 seconden van je alcoholverslaving af
17/04/2018   Door Men's Health NL
Dit is geen grap. Dit werkt echt.
‘De blote borsten van Emma Watson betekenen niet het einde van het feminisme’
17/04/2018   Door Elle & Mr. Gatsby
Wie een vrouw niet serieus kan nemen omdat ze haar lichaam laat zien, heeft zelf een probleem.
Open brief van Mad Men actrice Christina Hendricks: ‘wat mannen moeten weten over vrouwen’
14/04/2018   Door Esquire
Ze werd door de lezers van Esquire uitgeroepen tot de meest sexy vrouw ter wereld en staat erom bekend om het perfecte vrouwenfiguur te hebben. Christina Hendricks, de rondborstige Amerikaans actrice die doorbrak als Joan Holloway in de tv-serie Mad Men, onthult in een open brief wat mannen eigenlijk moeten weten over vrouwen.
'Waarom krijgt de man altijd de schuld van alles?'
12/04/2018
We zochten het uit. Met behulp van een geestelijke.
13 dingen waar iedereen zich wel eens dood aan ergert tijdens etentje
12/04/2018   Door Elle Eten
Met stip op 1: smakken. Er bestaat niets ergers dan het moeten luisteren naar vochtige mondgeluiden. Niets kan het rechtvaardigen, en niets kan het ooit nog goedmaken.
In beeld: het intens trieste kluizenaarsleven van Melania Trump
12/04/2018   Door Henk Willem Smits
Ze is misschien wel de meest onzichtbare first lady van de VS ooit, Melania Trump. Op een bijeenkomst in Florida na, heeft ze zich niet publiekelijk uitgesproken. Naar het Witte Huis wil ze niet, als eerste first lady ooit, in plaats daarvan blijft ze in New York. Waarom?