Volg Gatsby

Je kunt nu meeluisteren met de relatietherapie van andere stellen


Een nieuwe podcast bestaat uit opnamen van therapiesessies. Leerzaam en relativerend voor je eigen relatie.

Heerlijke podcast voor fans van relatiedrama's: Where Should We Begin. Deze podcast laat je namelijk meeluisteren in echte privégesprekken tussen een therapeut en zijn cliënt(en). 

De host van de podcast is therapeut en auteur Esther Perel, een in België geboren psychologe die bekend is geworden dankzij haar verschillende viral-TED Talks, over onder meer ontrouw (waarin ze bepleit dat overspel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen en zelfs kan helpen om die te verbeteren) en over seksuele verlangens op de termijn

Elke aflevering is een pure, ongescripte opname van een therapiesessie die ze had met een stel. Namen en identificeerbare karakteristieken zijn weggelaten, maar hun stemmen en verhalen zijn 100% echt. 

Verrassend genoeg was het niet moeilijk om stellen te vinden die wilden meewerken aan deze serie. 'We hebben één e-mail gestuurd naar een gedeelte van mijn mailinglist en iets op social media gezet, en daarop hebben we 450 geïnteresseerden gekregen', vertelde Perel vorige maand tegen Vogue.

De tien afleveringen gaan over onvruchtbaarheid, werkloosheid, gebrek aan seks, communicatie, seksueel misbruik, trauma en allerlei andere dingen waar mensen mee te maken krijgen in het leven', legt Perel uit.

In de eerste aflevering is een stel nog steeds aan het worstelen met de korte affaire die de man een jaar ervoor had gehad. Een latere aflevering, getiteld 'The addict', gaat over een stel wiens huwelijk op instorten staat nadat bekend werd dat de man al vanaf het begin van hun 40-jarige huwelijk seks had met andere vrouwen, waarvoor hij vaak betaalde. Hij is inmiddels gediagnosticeerd als seksverslaafd. Genieten!

De podcasts zijn fascinerend, maar soms ook tenenkrommend om te beluisteren. Zoals Perel zegt: "De podcast is héél powerful. Het is compulsief luisteren, het is ontroerend, het beweegt je, het is echt en het is bescheiden.'   

Tot midden-juli kun je gratis luisteren via audible.com/esther. De podcast zal in oktober ook ik iPhone's podcast-app verschijnen. 

 

Via Cosmopolitan 


Meer Denken
Toeristenhaat Amsterdammers is maatschappelijk geaccepteerde xenofobie
19/06/2018   Door Mark Koster
Waarom ageren we toch zo tegen al die toeristen in Amsterdam? Omdat er in Amsterdam steeds meer provincialen met statusangst wonen, vindt Mark Koster.
Je bent briljant als je deze wiskundesom kunt oplossen
19/06/2018   Door Mr. Gatsby
Maar 1 op de 1000 mensen lukt het en om het extra moeilijk te maken: er zijn 2 antwoorden.
Waarom liefde eigenlijk nooit zo fijn is als het zou moeten zijn
14/06/2018   Door Nathalie van Meurs
Dit keer geen betoog over social media en hoe het ons liefdesleven beïnvloedt, maar een uitleg die zich richt op jou als persoon.
Column: 'Waarom de bad boy bij het grofvuil moet'
14/06/2018   Door Liesbeth Rasker
De Amsterdamse schrijfster Liesbeth Rasker is er volledig klaar mee: 'Ik moet altijd een beetje braken van de term bad boy.' Voor ons schreef ze een razend betoog over waarom de Bad Boy bij het oud vuil moet.
Wetenschappelijk onderzocht: Dit is de lelijkste kleur ter wereld
12/06/2018   Door Elle
Hij wordt lovend omschreven als 'dood'.
Is dit de reden waarom Melania Trump zo ongelukkig lijkt?
12/06/2018   Door Anke Meijer
Het zou het een en ander verklaren...
Waarom Burning Man eigenlijk een vreselijk feest is voor veel te rijke hipsters
02/06/2018   Door mark koster
Bakken met geld uitgeven om vervolgens in een woestijn te doen of er geen economie bestaat. Lees deze heerlijk geschreven column van iemand die erbij was.
Zo lijk je als man net iets slimmer
29/05/2018   Door Esquire
Want vrouwen zoeken nou eenmaal een vent met wie ze uren kunnen praten zonder dat het saai wordt.
Mag je ananas op een pizza doen? Dit zeggen de chefs erover
26/05/2018   Door Mr. Gatsby
Het voedseldebat dat ons land langzaam maar zeker in tweeën splitst.