Volg Gatsby

Je kunt nu meeluisteren met de relatietherapie van andere stellen


Een nieuwe podcast bestaat uit opnamen van therapiesessies. Leerzaam en relativerend voor je eigen relatie.

Heerlijke podcast voor fans van relatiedrama's: Where Should We Begin. Deze podcast laat je namelijk meeluisteren in echte privégesprekken tussen een therapeut en zijn cliënt(en). 

De host van de podcast is therapeut en auteur Esther Perel, een in België geboren psychologe die bekend is geworden dankzij haar verschillende viral-TED Talks, over onder meer ontrouw (waarin ze bepleit dat overspel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen en zelfs kan helpen om die te verbeteren) en over seksuele verlangens op de termijn

Elke aflevering is een pure, ongescripte opname van een therapiesessie die ze had met een stel. Namen en identificeerbare karakteristieken zijn weggelaten, maar hun stemmen en verhalen zijn 100% echt. 

Verrassend genoeg was het niet moeilijk om stellen te vinden die wilden meewerken aan deze serie. 'We hebben één e-mail gestuurd naar een gedeelte van mijn mailinglist en iets op social media gezet, en daarop hebben we 450 geïnteresseerden gekregen', vertelde Perel vorige maand tegen Vogue.

De tien afleveringen gaan over onvruchtbaarheid, werkloosheid, gebrek aan seks, communicatie, seksueel misbruik, trauma en allerlei andere dingen waar mensen mee te maken krijgen in het leven', legt Perel uit.

In de eerste aflevering is een stel nog steeds aan het worstelen met de korte affaire die de man een jaar ervoor had gehad. Een latere aflevering, getiteld 'The addict', gaat over een stel wiens huwelijk op instorten staat nadat bekend werd dat de man al vanaf het begin van hun 40-jarige huwelijk seks had met andere vrouwen, waarvoor hij vaak betaalde. Hij is inmiddels gediagnosticeerd als seksverslaafd. Genieten!

De podcasts zijn fascinerend, maar soms ook tenenkrommend om te beluisteren. Zoals Perel zegt: "De podcast is héél powerful. Het is compulsief luisteren, het is ontroerend, het beweegt je, het is echt en het is bescheiden.'   

Tot midden-juli kun je gratis luisteren via audible.com/esther. De podcast zal in oktober ook ik iPhone's podcast-app verschijnen. 

 

Via Cosmopolitan 


Meer Denken
Je dacht dat het vrouwelijke wc-poppetje een jurkje droeg? Kijk dan nog eens goed
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
We hebben het altijd verkeerd bekeken.
Zo verleid je iemand echt op een date - zonder jezelf anders voor te doen
21/02/2018   Door Nathalie van Meurs
Vergeet 'de beste versie van jezelf'. Waar het echt om draait zie je in deze video.
Ouch! Zoveel mannen knappen af als hun Valentijn niet kan koken
14/02/2018   Door Elle Eten
Één op de vier blijkt af te haken wanneer een date niet kan koken.
'Wanneer is het leeftijdsverschil tussen een man en een vrouw te groot?'
10/02/2018   Door Viktor Frölke
We kennen allemaal het aanzicht: een oudere man paradeert over de boulevard met een jong grietje aan zijn arm. Hij ziet eruit als minstens 60, terwijl zij net van de middelbare school lijkt te komen... Maar bestaat er eigenlijk zo iets als een té groot leeftijdsverschil? Viktor Frölke duidt het fenomeen in de volgende column.
Dit is de kortste IQ test met maar 3 vragen
10/02/2018   Door Christine van Spankeren
Heb jij ze allemaal goed?
Waarom winkelketens als Zara en Primark net fastfoodketens zijn
08/02/2018   Door Gino Gurrieri
Je bent makkelijk en snel bevredigd, maar na een paar uur heb je alweer honger.
Fotografe laat zien dat je best mooie foto’s kunt maken op ‘lelijke plekken’
08/02/2018   Door Mr. Gatsby
Het gaat allemaal om de skills!
Tinder, Happn, Tamagotchi? Dit zijn dé 5 vuistregels van het moderne daten
08/02/2018   Door Loren Snel
Tinder. Happn. Bumble. OkCupid... Waarom gaat deze virtuele hofmakerij de jeugd zo goed af? Omdat we al hebben kunnen oefenen met Tamagotchi's. Onze columnist Loren Snel legt ons het verband uit.
Bizar: dit is het eerste 'computer generated' Instagram-meisje
08/02/2018   Door Nina Kraayenbrink
Ze is n(i)et echt, en schijnt nu al een heuse influencer te zijn.