Volg Gatsby

Je kunt nu meeluisteren met de relatietherapie van andere stellen


Een nieuwe podcast bestaat uit opnamen van therapiesessies. Leerzaam en relativerend voor je eigen relatie.

Heerlijke podcast voor fans van relatiedrama's: Where Should We Begin. Deze podcast laat je namelijk meeluisteren in echte privégesprekken tussen een therapeut en zijn cliënt(en). 

De host van de podcast is therapeut en auteur Esther Perel, een in België geboren psychologe die bekend is geworden dankzij haar verschillende viral-TED Talks, over onder meer ontrouw (waarin ze bepleit dat overspel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen en zelfs kan helpen om die te verbeteren) en over seksuele verlangens op de termijn

Elke aflevering is een pure, ongescripte opname van een therapiesessie die ze had met een stel. Namen en identificeerbare karakteristieken zijn weggelaten, maar hun stemmen en verhalen zijn 100% echt. 

Verrassend genoeg was het niet moeilijk om stellen te vinden die wilden meewerken aan deze serie. 'We hebben één e-mail gestuurd naar een gedeelte van mijn mailinglist en iets op social media gezet, en daarop hebben we 450 geïnteresseerden gekregen', vertelde Perel vorige maand tegen Vogue.

De tien afleveringen gaan over onvruchtbaarheid, werkloosheid, gebrek aan seks, communicatie, seksueel misbruik, trauma en allerlei andere dingen waar mensen mee te maken krijgen in het leven', legt Perel uit.

In de eerste aflevering is een stel nog steeds aan het worstelen met de korte affaire die de man een jaar ervoor had gehad. Een latere aflevering, getiteld 'The addict', gaat over een stel wiens huwelijk op instorten staat nadat bekend werd dat de man al vanaf het begin van hun 40-jarige huwelijk seks had met andere vrouwen, waarvoor hij vaak betaalde. Hij is inmiddels gediagnosticeerd als seksverslaafd. Genieten!

De podcasts zijn fascinerend, maar soms ook tenenkrommend om te beluisteren. Zoals Perel zegt: "De podcast is héél powerful. Het is compulsief luisteren, het is ontroerend, het beweegt je, het is echt en het is bescheiden.'   

Tot midden-juli kun je gratis luisteren via audible.com/esther. De podcast zal in oktober ook ik iPhone's podcast-app verschijnen. 

 

Via Cosmopolitan 


Meer Denken
Bizar: Donald Trump kon vroeger dus wél heel goed formuleren
21/08/2017   Door Mirjam van den Broeke
Waarom is hij nu dan zo verbaal beperkt? Een aantal mogelijke verklaringen.
8 redenen waarom je beter geen foto's van je kind op social media plaatst
21/08/2017   Door Mirjam van den Broeke
Als (de toekomst van) je kind je dierbaar is.
Strandgangers in Spanje poseren op foto met stervende babydolfijn (en niemand helpt)
17/08/2017   Door Stijn van Wonderen
Deze week deelde Equinac, een organisatie die zich bezighoudt met het redden van maritiem leven, een schokkende post op Facebook.
Waarom Microsoft-miljardair Bill Gates zijn kinderen tot hun 14e geen telefoon geeft
15/08/2017   Door Martijn Zeven
En ze ook spaarzaam naar schermen laat kijken.
Elon Musk: AI is enger dan Noord Korea
15/08/2017   Door Martijn Zeven
Elon Musk is een bange man, heel erg bang. Voor spinnen, Donald Trump of ouder worden? Nee voor kunstmatige intelligentie, zo erg dat hij de wereld blijft waarschuwen.
Dit is waarom je eigenlijk geen nieuws meer zou moeten volgen
12/08/2017   Door Stijn van Wonderen
Stop met lezen. Nieuws schijnt namelijk schadelijk te zijn voor je gezondheid.
Volgens dit onderzoek maakt optimistisch zijn je alleen maar ongelukkig
11/08/2017   Door Caroline Westendorp
Rot toch op met je Carpe Diem.
Column: 'Ik ben zo'n aansteller die glutenvrij eten bestelt'
10/08/2017   Door Anke Meijer
Glutenvrij is zo populair in New York, dat de backlash is begonnen.
Column: 'Verwende jeugd snapt niets van ondernemen'
10/08/2017   Door Erik de Vlieger
Iedereen wil ondernemer zijn, maar niemand lijkt daarvoor te willen werken, steltcolumnist Erik de Vlieger. 'Want stel je voor dat je dan niet de hele zomer naar die festivals kunt.'