Volg Gatsby

Droomkasteel te koop, slechts 5 minuten van Maastricht


Het wordt het mooiste kasteel van Limburg genoemd en ook nog eens het best gerestaureerde exemplaar. ‘Het maakt een verpletterende indruk’, zo ronkt de makelaar. En ja, daar kunnen we het eigenlijk alleen maar mee eens zijn.

‘Een lange oprijlaan met oude kastanje bomen markeert de toegang naar het kasteel. Deze laan begeleidt u naar een besloten vergezicht, waarachter opeens het sprookjesachtige, in mergelsteen uitgevoerde, kasteel opdoemt. Het kasteel prijkt fier boven aan een glooiend gazon en staat midden in een prachtige parkachtige tuin, dat uitzicht biedt over het heuvelachtige landschap richting de Maas, België en Maastricht’, zo lezen we op de site van Sotheby’s, dat de eer heeft dit object in Gronsveld te verkopen. ‘De neogotische architectuur refereert aan een roemrijk verleden en het is een kasteel zoals elk kind dat het liefste tekent: met torentjes.’

Het complex, waarvan de geschiedenis terugvoert tot 1250 is door de huidige eigenaren -die graag terugkeren naar Amsterdam- de afgelopen twintig jaar volledig gerenoveerd, waardoor u zich anders dan bij soortgelijke objecten bijvoorbeeld geen zorgen hoeft te maken over exorbitant hoge stook- of onderhoudskosten.

Het kasteel meet zo’n 1000 vierkante meter, maar daar horen onder nog een orangerie en een tot kantoor getransformeerde ruïne bij.

Enfin, wie hebberig wordt van onderstaande plaatjes, vindt hier meer foto’s en informatie. Of kijk nog even naar de video, helemaal onderaan dit stuk.

Wat het paleisje kost? Dat mogen we helaas niet vertellen, maar eerlijk gezegd hebben we het wel eens zouter gegeten. 

kasteel1

Voor wie van sprookjes houdt

kasteel2

Wij zouden achter dit bureau wel inspiratie krijgen

kasteel3

De stoelen kunnen er gelukkig uit

kasteel4

Droom zacht

kasteel5

De natte cel

kasteel6

Stukje uitzicht

kasteel7

De ruïne

 

 

via Quote

Meer Hebben
Bevestigd: VW brengt de iconische T1 bus terug op de markt
23/06/2017   Door Jonathan van Noord
De klassieker aller klassiekers kan binnenkort van jou zijn!
Hebben: futuristische MINI Cooper Camper
21/06/2017   Door Sjoerd Schokker
Stijlvol kamperen doe je zo.
Dit badpak wil je hebben, deze zomer
21/06/2017   Door Mirjam van den Broeke
Simpelweg omdat het bestaat.
Lil Wayne verkoopt Miami Beach House inclusief haaien met zware korting
21/06/2017   Door Martijn Zeven
Rapper Lil Wayne heeft weer wat cashmoney to make it rain, nu hij zijn huis waar 'vier moorden zijn gepleegd' heeft verkocht Maar of hij hier echt blij van wordt is de vraag.
Schoolverlater wil in 2 jaar bijna €2 miljoen cashen met dit stulpje aan de gracht
19/06/2017   Door Paul van Riessen
Nog geen twee jaar geleden werd iets meer dan €2,4 miljoen betaald voor dit appartement aan de Amsterdamse Prinsengracht. Vandaag de dag wordt er €4.15 miljoen voor gevraagd. Da’s wat we noemen een aardig rendement. En zeker niet gek voor een jongen die op zijn vijftiende stopte met school.
Droomkasteel te koop, slechts 5 minuten van Maastricht
18/06/2017   Door Paul van Riessen
Het wordt het mooiste kasteel van Limburg genoemd en ook nog eens het best gerestaureerde exemplaar. ‘Het maakt een verpletterende indruk’, zo ronkt de makelaar. En ja, daar kunnen we het eigenlijk alleen maar mee eens zijn.
Iets bestellen op AliExpress? Deze Ali-verslaafde deelt zijn tips
18/06/2017   Door Mirjam van den Broeke
Martyn de Jong is AliExpress-verslaafde. - Hi Martyn! - Hij kan dan ook geen genoeg krijgen van rondneuzen in de krochten van deze Chinese internetreus, en weet dan ook als geen ander wat je wel en niet moet doen wanneer je iets bij Ali wilt gaan bestellen. Gatsby voelt de AliExpress-deskundoloog aan de tand.
Bijzonder en psychedelisch eco-paleis van een reclamemaker en architecte in de aanbieding
17/06/2017   Door Stijn van Wonderen
Deze villa in Huizen behoort tot de categorie ‘wel erg bijzondere vastgoedobjecten.’ Het is de realisatie van een creatieve reclamemaker en zijn vrouw de architect. Saillant detail: de Daimler die fungeert als keukenkastje.
Olympische schoenen van Michael Jordan zijn het duurste schoeisel ter wereld (foto’s)
17/06/2017   Door Stijn van Wonderen
De schoenen die Air Jordan in 1984 droeg tijdens een Olympische finale zijn zojuist het duurst geveilde schoeisel ooit geworden.