Volg Gatsby

Dit is waarom goedgeklede mensen succesvoller zijn


Kleding maken dus echt de man. Of vrouw.

Dat mooie, goedzittende kleding je het gevoel geeft de wereld aan te kunnen, dat weten wij vrouwen natuurlijk maar al te goed. Een nieuw paar schoenen of die fijne jas kunnen zóveel verschil maken. En een groepje wetenschappers onderbouwt dat onderbuik gevoel nu nog maar eens met harde feiten. Dress for succes blijkt dichterbij de werkelijkheid te liggen dan we dachten.

Een stijlvol pak draagt namelijk enorm bij aan je zelfvertrouwen, de manier waarop je door je collega's wordt beoordeeld én zelfs de manier waarop je denkt. Jawel.

Onderzoekers aan Yale bestudeerden 130 personen en hees het ene deel in joggingsbroek en slippers, het andere deel in neutrale kleding en stak tenslotte de laatste groep strak in het pak. 
Vervolgens werd hen allen opgedragen maar eens te onderhandelen over aankopen en verkopen. Wat bleek? De goedgeklede personen maakten bijna 4 keer (!) meer winst dan diegene in kloffie (2.1 miljoen dollar tegenover 600 000 dollar).

Zo'n groot verschil hadden ook wij niet zien aankomen. Maar hoe dan? Blijkbaar hebben we dus meer respect voor diegenen die zich goed kleden. En dat merken de goedgeklede personen, wat hen op hun beurt weer meer zelfvertrouwen geeft.

En zo is de cirkel rond. Want dit vers vergaarde zelfvertrouwen zorgde ervoor dat deze personen meer risico's durfden nemen en niet zomaar opgaven. En dat, dames en heren is het recept voor succes.

De volgende keer dat je geliefde diep zucht wanneer je weer thuiskomt met minstens tien tassen heb je dus mooi een goed onderbouwde reden. 


Gerelateerd
Diesel wil einde maken aan de foute kersttrui-trend
18/12/2017   Door Mr. Gatsby
Elk jaar is het weer zo ver; de Foute-Kersttrui-borrel op werk, vlak voor de kerstvakantie begint. En elk jaar dost elke medewerker zich weer uit in z’n meest wanstaltige kersttrui, die vaak alleen op deze gelegenheid wordt gedragen. ‘Hartstikke zonde van goede wol,’ zo oordeelt kledingmerk Diesel.
Hilarisch: deze 11 kleding-fails domineren het internet
16/12/2017   Door Caroline Westendorp
En ik weet niet of ik nou moet lachen of huilen.
9 handige korte weetjes over kleding en kleur
27/11/2017   Door Mr. Gatsby
Dat je bijvoorbeeld nooit om een salarisverhoging moet vragen met beige kleding aan!
Onderzoek: wie zich goed kleedt heeft meer kans op succes
27/11/2017   Door Mr. Gatsby
Dress for succes, zo luidt het devies.
4 tips voor als je te veel geld uitgeeft aan kleding
08/10/2017   Door Christine van Spankeren
We all have been there..
Discussie: HEMA maakt kleding genderneutraal
21/09/2017   Door Caroline Westendorp
En wordt daarmee de eerste Nederlandse winkelketen die dat gaat doen.
Deze Chinezen hebben echt geen idee wat ze dragen
28/08/2017   Door Mirjam van den Broeke
Een fotograaf legde een aantal pareltjes vast.
Dit is waarom goedgeklede mensen succesvoller zijn
17/07/2017   Door Harpers Bazaar
Kleding maken dus echt de man. Of vrouw.
7 redenen waarom je kleding er goedkoop uitziet
29/06/2017   Door Elle
En of iets goedkoop oogt of niet, heeft dus niets met prijs te maken – óók dure kleding kan er sloppy uit zien en goedkope kleding juist heel chic.