Volg Gatsby

Dit zijn 7 redenen om meer computerspelletjes te spelen


De eerstvolgende keer dat er gezeurd wordt over je Playstation, mag je dit inzetten. Hier zijn zeven redenen om vaker te gamen.

Je wordt handiger

Een avondlang je troepen langs futuristische slagvelden loodsen, verbetert je behendigheid. Dit blijkt uit odnerzoek van de Iowa State University. Uit een onderzoek onder chirurgen, blijkt dat degenen die geregeld de controller ter hand namen 27% sneller waren en een derde minder fouten maakten dan hun niet-gamende equivalenten.

Je wordt oplossingsgericht

GTA draait niet alleen om het aanrijden van voetgangers. Of nouja, grotendeels niet. Onderzoekers van de University of Wisconsin ontdekten namelijk dat gamers dezelfde hypothese-testende gedachtes hebben als onderzoekers in een laboratorium. Reden genoeg om een labjas aan te trekken bij je eerstvolgende rondje GTA.

Je maakt je brein sterker

Het ontdekken van een nieuwe omgeving versterkt zenuwprikkels in de hippocampus, het gedeelte van het brein waar het lange termijn geheugen gestationeerd zit. Volgens een onderzoek gepubliceerd in tijdschrift Cerebral Cortex. Het grappige is: het maakt niet uit of je deze omgeving ontdekt op een beeldscherm of in het echt.

Je wordt mentaal scherper

Schaken is leuk, maar voor een turbo-oplader voor je cognitieve flexibiliteit – het vermogen van je hersenen om te wisselen tussen ideeën – heb je iets meer actiefs nodig, volgens onderzoek van de UCL. Het spelen van snelle strategiespellen zoals Super Hexagon, maakt je to-do lijst een eitje.

Je wordt socialer

Dat zou je toch niet zeggen. Toch blijkt uit onderzoek van de the Journal of Computer-Mediated Communication dat online game het sociale leven van de spelers vergroot. Door de communicatie tijdens het gamen, worden ze ook socialer in het echte leven. Agressief online gedrag had daarnaast weinig effect op het dagelijkse leven.

Je wordt minder onbaatzuchtig

Volgens het tijdschrift Behaviour and Information Technology blijkt dat gamen – zelfs als de gamers  anoniem speelden – met anderen een positieve impact heeft op het gedrag. Sta boven de beledigingen en maak een team met de iets volwassenere online spelers. Zo kan je potje FIFA zelfs op kantoor nog een positieve uitwerking hebben.

Je wordt creatiever

Of je nou de tijd doorbrengt met Flappy Bird of zombies in Resident Evil, je console ter hand nemen is een recept voor Da Vinci-achtige creativiteit. Onderzoekers van de University of Michigan namen het internet- en gamegedrag van 491 12-jarigen onder de loep. Conclusie: het online browsen had geen effect, maar gamen verbeterde de teken- en schrijfskills van de kinderen.


Meer Leren
Zo krijg je dat vervelende deuntje uit je hoofd
19/06/2018   Door Christine van Spankeren
En blijkbaar kan pindakaas daarbij helpen.
Miljardairs zijn het erover eens: je hebt deze vaardigheid nodig om succesvol te zijn
19/06/2018   Door Mr. Gatsby
Heb je ’n goede babbel? Doe daar dan je voordeel mee!
Moet je je zorgen maken om die witte strepen in je kipfilet?
18/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Als je dacht dat witte strepen op je kipfilet het gevolg zijn van de gestripte huid, dan heb je het mis. De waarheid is veel onguurder.
Dit zijn 7 tekenen dat je beter je ontslag in kunt dienen
18/06/2018   Door Esquire
Het Amerikaanse blad Fortune gaf ons zeven indicaties die er wellicht op wijzen dat je ontslag moet nemen. Hoeveel kun jij er afvinken?
Wetenschappelijk bewezen: Honden houden van reggae
18/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Soft rock vinden ze ook fijn, maar met andere muziekgenres doe je ze minder plezier.
10 simpele tips voor een productievere maandag
18/06/2018   Door Men's Health
Begin de week goed, dan kun je vrijdag lekker vroeg het terras op.
Wetenschap: zo win je elke discussie
18/06/2018   Door Esquire
Je hebt vast gelijk, maar gelijk kríjgen is een tweede.
Aan deze14 eigenschappen herken je een narcist
16/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
We hebben er allemaal wel een rondlopen in onze omgeving.
'Slimme mensen drinken meer alcohol'
16/06/2018   Door Caroline Westendorp
Dan weet je ook weer waarom je vandaag met een kater in bed ligt.