Volg Gatsby

Dit zijn 7 redenen om meer computerspelletjes te spelen


De eerstvolgende keer dat er gezeurd wordt over je Playstation, mag je dit inzetten. Hier zijn zeven redenen om vaker te gamen.

Je wordt handiger

Een avondlang je troepen langs futuristische slagvelden loodsen, verbetert je behendigheid. Dit blijkt uit odnerzoek van de Iowa State University. Uit een onderzoek onder chirurgen, blijkt dat degenen die geregeld de controller ter hand namen 27% sneller waren en een derde minder fouten maakten dan hun niet-gamende equivalenten.

Je wordt oplossingsgericht

GTA draait niet alleen om het aanrijden van voetgangers. Of nouja, grotendeels niet. Onderzoekers van de University of Wisconsin ontdekten namelijk dat gamers dezelfde hypothese-testende gedachtes hebben als onderzoekers in een laboratorium. Reden genoeg om een labjas aan te trekken bij je eerstvolgende rondje GTA.

Je maakt je brein sterker

Het ontdekken van een nieuwe omgeving versterkt zenuwprikkels in de hippocampus, het gedeelte van het brein waar het lange termijn geheugen gestationeerd zit. Volgens een onderzoek gepubliceerd in tijdschrift Cerebral Cortex. Het grappige is: het maakt niet uit of je deze omgeving ontdekt op een beeldscherm of in het echt.

Je wordt mentaal scherper

Schaken is leuk, maar voor een turbo-oplader voor je cognitieve flexibiliteit – het vermogen van je hersenen om te wisselen tussen ideeën – heb je iets meer actiefs nodig, volgens onderzoek van de UCL. Het spelen van snelle strategiespellen zoals Super Hexagon, maakt je to-do lijst een eitje.

Je wordt socialer

Dat zou je toch niet zeggen. Toch blijkt uit onderzoek van de the Journal of Computer-Mediated Communication dat online game het sociale leven van de spelers vergroot. Door de communicatie tijdens het gamen, worden ze ook socialer in het echte leven. Agressief online gedrag had daarnaast weinig effect op het dagelijkse leven.

Je wordt minder onbaatzuchtig

Volgens het tijdschrift Behaviour and Information Technology blijkt dat gamen – zelfs als de gamers  anoniem speelden – met anderen een positieve impact heeft op het gedrag. Sta boven de beledigingen en maak een team met de iets volwassenere online spelers. Zo kan je potje FIFA zelfs op kantoor nog een positieve uitwerking hebben.

Je wordt creatiever

Of je nou de tijd doorbrengt met Flappy Bird of zombies in Resident Evil, je console ter hand nemen is een recept voor Da Vinci-achtige creativiteit. Onderzoekers van de University of Michigan namen het internet- en gamegedrag van 491 12-jarigen onder de loep. Conclusie: het online browsen had geen effect, maar gamen verbeterde de teken- en schrijfskills van de kinderen.


Meer Leren
Mensen liegen eerder snel via Whatsapp of SMS
12/12/2017   Door Mr. Gatsby
Iedereen maakt zich wel eens schuldig een een onschuldig leugentje. Anderen gaan verder en zijn haast pathologische leugenaars. Maar hoe voorkom je dat mensen je bedonderen? Nou, door vaker met ze te Skypen of te Facetimen, aldus onderzoek.
Zo verdwijnt je stress in minder dan twee minuten
12/12/2017   Door Men's Health
De volgende techniek verlaagt je bloedsuikerspiegel en werkt kalmerend in minder dan 120 seconden.

De wetenschappelijke reden waarom jij zo weinig likes krijgt op Facebook
12/12/2017   Door Men's Health
Je post, je wacht, maar er gebeurt niets.

Zo zag fruit eruit voordat het door ons genetisch gemanipuleerd werd
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Perziken, bananen, watermeloenen en maïs; ze zagen er ooit heel anders uit, als we onderzoekers - en de volgende plaatjes - mogen geloven.
Hoe bezorg je een vrouw de beste climax van haar leven?
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Hoe wil een vrouw graag worden beroerd, en met wat? Met behulp van een aantal ervaren dames hebben we de mythes en feiten even op een rijtje gezet.
5 taalfouten die je als ceo écht niet kunt maken
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Als baas of leidinggevende is het vanzelfsprekend dat je over foutloos taalgebruik beschikt, maar in haast is een spelfoutje snel gemaakt. Maar let even hierop, de volgende taalblunders zijn echt not done.
Niet-sporters hebben soms meer talent dan professionele sportlui, aldus onderzoek
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Sommige atleten horen helemaal niet thuis in de topsport, terwijl veel mensen die nooit wat aan lichaamsbeweging doen waarschijnlijk zouden uitblinken op professioneel niveau.
Gorilla’s en dolfijnen blijken betere beurshandelaren dan jouw peperdure vermogensbeheerder
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
De feiten liegen er niet om. Zet een dolfijn, gorilla of konijn neer op de beursvloer, en ze zullen het vaak beter doen dan uw dik betaalde financieel adviseur.
Deze twintig feitjes over de penis wist jij nog niet
11/12/2017   Door Redactie Esquire
Zoals dat Fransen de grootste in Europa hebben (maar Nederlanders doen het ook niet bepaald slecht hoor).