Volg Gatsby

Je gebruikt keukenrol dus al je hele leven verkeerd


Dit gaat je leven veranderen.

Slechte eigenschap: in één ruk tien vellen keukenrol eraf trekken, want dat heb je toch zéker wel nodig om je handen droog te krijgen. Het gevolg is dat je meer dan de helft weggooit zonder het daadwerkelijk gebruikt te hebben. De hoogste tijd om je leven te beteren en hier eens wat aan te doen, want dit kan natuurlijk zo niet langer.

Dat vond ook Joe Smith, wetenschapper die zichzelf liever omschrijft als een liefhebbende opa die gewoon heel veel dingen beter weet dan jij. Hij pleit namelijk voor het gebruik van slechts één velletje per keer. Revolutionair in een tijd waarin meer altijd beter is.

En de wetenschap staat aan zijn kant, ook nog 's. Het is een zeer simpele truc waardoor je echt, echt, écht maar één vel keukenrol nodig hebt om je rotzooi op te ruimen. En het zal je leven veranderen.

Shake and fold noemt Smith zijn simpele truc, met een hoog gehalte waarom hebben we hier nooit zelf aan gedacht? Het devies luidt: eerst schud je het overtollige water van je handen om vervolgens het vel keukenrol dubbel te vouwen voordat je het gebruikt. Hierdoor vergroot je simpelweg de hoeveelheid water die het papier op kan nemen. Waardoor je dus weer minder vellen nodig zul hebben. Een win-winsituatie dus.

Afijn, zelf vertelt hij het allemaal met onwijs veel enthousiasme en dat is zo aanstekelijk dat je bijna niet kunt wachten om druk met je keukenrol in de weer te gaan.

 

Doet ons toch wel even nadenken. Want gebruiken we echt meerdere vellen keukenrol omdat we dit nodig denken te hebben? Of doen we dit gewoon uit stomme gewoonte en voelt het zo lekker om een enorme ruk te geven aan die rol?

Nochtans is de tip van Smith zeker het proberen waard. Denk je ook een beetje aan het milieu. En dat is dan weer goed voor je karma. Je weet maar nooit wanneer dat weer van pas komt.

Van: Good Housekeeping US

Meer Leren
Alcohol leidt eerder tot spijt na seks dan xtc of wiet
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Het komt vaker voor dat mensen spijt hebben nadat ze met iemand een one night stand hebben gehad, als ze hebben gedronken, dan wanneer ze gebruik hebben gemaakt van wiet of xtc, zo blijkt uit onlangs gepubliceerd onderzoek.
Te veel complimentjes kunnen averechts werken op je wiskunde skills
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Raar maar waar: wie vaak wordt gecomplimenteerd op zijn of haar uiterlijk, zuigt waarschijnlijk heel hard in wiskunde.
Wow! Diëten kan je dus écht dommer maken
20/03/2018   Door Women's Health NL
Crashdiëten kunnen je 'brainpower' in het gedrang brengen, zo blijkt uit een gezamenlijke studie van Princeton en Harvard University. Nóg een reden dus om in shape te blijven door gezond te eten in plaats van te focussen op kilo's kwijtraken.
Deze fabels over het afvallen mag je direct vergeten
20/03/2018
Want ze gaan je namelijk niet helpen in de strijd tegen de kilo's.

‘Instagram is als sociaal netwerk het schadelijkst voor je mentale gezondheid’
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Stop, tenzij je er bakken met geld mee verdiend, dus direct met Instagram en stort je op nuttiger zaken!
De reden waarom jouw slaapkamer altijd pikkedonker moet zijn
20/03/2018   Door Women's Health NL
Slaap jij het liefst met een lampje aan of val je pas lekker in slaap als je kamer helemaal verduisterd is? Een stel slimme koppen kon aantonen dat je beter voor de laatste optie kunt gaan!
Minder slapen kan iemands kans op depressies juist aanzienlijk verkleinen
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Weinig slaap kan de kans op een depressie verkleinen, zo oordelen wetenschappers.
Je hond kijkt je blijkbaar helemaal niet schuldig aan als hij iets fout heeft gedaan
19/03/2018   Door Marlies Kikkert
Die typische blik betekent dus heel iets anders.
Dit is waarom Monica’s appartement in Friends paars was geverfd
19/03/2018   Door Dusty Baxter-Wright
Mocht je je dat weleens hebben afgevraagd.