Volg Gatsby

Je gebruikt keukenrol dus al je hele leven verkeerd


Dit gaat je leven veranderen.

Slechte eigenschap: in één ruk tien vellen keukenrol eraf trekken, want dat heb je toch zéker wel nodig om je handen droog te krijgen. Het gevolg is dat je meer dan de helft weggooit zonder het daadwerkelijk gebruikt te hebben. De hoogste tijd om je leven te beteren en hier eens wat aan te doen, want dit kan natuurlijk zo niet langer.

Dat vond ook Joe Smith, wetenschapper die zichzelf liever omschrijft als een liefhebbende opa die gewoon heel veel dingen beter weet dan jij. Hij pleit namelijk voor het gebruik van slechts één velletje per keer. Revolutionair in een tijd waarin meer altijd beter is.

En de wetenschap staat aan zijn kant, ook nog 's. Het is een zeer simpele truc waardoor je echt, echt, écht maar één vel keukenrol nodig hebt om je rotzooi op te ruimen. En het zal je leven veranderen.

Shake and fold noemt Smith zijn simpele truc, met een hoog gehalte waarom hebben we hier nooit zelf aan gedacht? Het devies luidt: eerst schud je het overtollige water van je handen om vervolgens het vel keukenrol dubbel te vouwen voordat je het gebruikt. Hierdoor vergroot je simpelweg de hoeveelheid water die het papier op kan nemen. Waardoor je dus weer minder vellen nodig zul hebben. Een win-winsituatie dus.

Afijn, zelf vertelt hij het allemaal met onwijs veel enthousiasme en dat is zo aanstekelijk dat je bijna niet kunt wachten om druk met je keukenrol in de weer te gaan.

 

Doet ons toch wel even nadenken. Want gebruiken we echt meerdere vellen keukenrol omdat we dit nodig denken te hebben? Of doen we dit gewoon uit stomme gewoonte en voelt het zo lekker om een enorme ruk te geven aan die rol?

Nochtans is de tip van Smith zeker het proberen waard. Denk je ook een beetje aan het milieu. En dat is dan weer goed voor je karma. Je weet maar nooit wanneer dat weer van pas komt.

Van: Good Housekeeping US

Meer Leren
Zo krijg je dat vervelende deuntje uit je hoofd
19/06/2018   Door Christine van Spankeren
En blijkbaar kan pindakaas daarbij helpen.
Miljardairs zijn het erover eens: je hebt deze vaardigheid nodig om succesvol te zijn
19/06/2018   Door Mr. Gatsby
Heb je ’n goede babbel? Doe daar dan je voordeel mee!
Moet je je zorgen maken om die witte strepen in je kipfilet?
18/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Als je dacht dat witte strepen op je kipfilet het gevolg zijn van de gestripte huid, dan heb je het mis. De waarheid is veel onguurder.
Dit zijn 7 tekenen dat je beter je ontslag in kunt dienen
18/06/2018   Door Esquire
Het Amerikaanse blad Fortune gaf ons zeven indicaties die er wellicht op wijzen dat je ontslag moet nemen. Hoeveel kun jij er afvinken?
Wetenschappelijk bewezen: Honden houden van reggae
18/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Soft rock vinden ze ook fijn, maar met andere muziekgenres doe je ze minder plezier.
10 simpele tips voor een productievere maandag
18/06/2018   Door Men's Health
Begin de week goed, dan kun je vrijdag lekker vroeg het terras op.
Wetenschap: zo win je elke discussie
18/06/2018   Door Esquire
Je hebt vast gelijk, maar gelijk kríjgen is een tweede.
Aan deze14 eigenschappen herken je een narcist
16/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
We hebben er allemaal wel een rondlopen in onze omgeving.
'Slimme mensen drinken meer alcohol'
16/06/2018   Door Caroline Westendorp
Dan weet je ook weer waarom je vandaag met een kater in bed ligt.