Volg Gatsby

Waarom kunnen 'blauwe ballen' zo pijnlijk zijn?


Mannen kennen het euvel, terwijl vrouwen er vaak niets van snappen. Medische experts onthullen nu wat de pijn van het verschijnsel 'blue balls' veroorzaakt.

Voor veel mannen is ‘blauwe ballen’ gewoon een eufemisme voor sexuele frustratie. Maar als je weleens pijn hebt gevoeld, of je testikels zelfs donkerder hebt zien worden, dan weet je dat het ook fysiek invloed op je kan hebben.

Hoewel ‘blauwe ballen’ vaker voorkomen, is er niet veel onderzoek naar gedaan. We hebben een rapport opgedoken dat in 2000 werd gepubliceerd in Pediatrics. Een 14-jarige jongen was op de Eerste Hulp terechtgekomen: hij had hevige pijn in zijn scrotum nadat hij had ‘geflikflooid’ met zijn vriendin, zonder te ejaculeren. Maar de wetenschappers gaven toe dat ze niet zeker wisten wat de pijn veroorzaakte.

Nu is er de volgende mogelijke verklaring met betrekking tot blauwe ballen. Wanneer je opgewonden raakt, stroomt je bloed naar je penis en ballen. Dat oefent druk uit op je ballen, wat de pijn kan veroorzaken, legt Darius Paduch, docent urologie aan het Weill Cornell Medical College uit.

Iedere tienerjongen begrijpt dat ejaculeren deze druk kan opheffen, zegt dokter Paduch. Er is ook bewijs dat een lange erectie ervoor kan zorgen dat het zuurstof in je bloed wordt geabsorbeerd in je genitaliën. Daardoor kan er een blauwe tint te zien zijn, zegt uroloog Richard K. Lee van Weill Cornell. Dokter Lee zegt dat dit normaal gesproken gebeurt wanneer er een bepaald soort blokkade plaatsvindt: “Erectie-medicatie of penisringen kunnen dit veroorzaken, maar het is onwaarschijnlijk dat het een natuurlijke oorzaak heeft.”


Meer Leren
Mensen liegen eerder snel via Whatsapp of SMS
12/12/2017   Door Mr. Gatsby
Iedereen maakt zich wel eens schuldig een een onschuldig leugentje. Anderen gaan verder en zijn haast pathologische leugenaars. Maar hoe voorkom je dat mensen je bedonderen? Nou, door vaker met ze te Skypen of te Facetimen, aldus onderzoek.
Zo verdwijnt je stress in minder dan twee minuten
12/12/2017   Door Men's Health
De volgende techniek verlaagt je bloedsuikerspiegel en werkt kalmerend in minder dan 120 seconden.

De wetenschappelijke reden waarom jij zo weinig likes krijgt op Facebook
12/12/2017   Door Men's Health
Je post, je wacht, maar er gebeurt niets.

Zo zag fruit eruit voordat het door ons genetisch gemanipuleerd werd
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Perziken, bananen, watermeloenen en maïs; ze zagen er ooit heel anders uit, als we onderzoekers - en de volgende plaatjes - mogen geloven.
Hoe bezorg je een vrouw de beste climax van haar leven?
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Hoe wil een vrouw graag worden beroerd, en met wat? Met behulp van een aantal ervaren dames hebben we de mythes en feiten even op een rijtje gezet.
5 taalfouten die je als ceo écht niet kunt maken
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Als baas of leidinggevende is het vanzelfsprekend dat je over foutloos taalgebruik beschikt, maar in haast is een spelfoutje snel gemaakt. Maar let even hierop, de volgende taalblunders zijn echt not done.
Niet-sporters hebben soms meer talent dan professionele sportlui, aldus onderzoek
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
Sommige atleten horen helemaal niet thuis in de topsport, terwijl veel mensen die nooit wat aan lichaamsbeweging doen waarschijnlijk zouden uitblinken op professioneel niveau.
Gorilla’s en dolfijnen blijken betere beurshandelaren dan jouw peperdure vermogensbeheerder
11/12/2017   Door Mr. Gatsby
De feiten liegen er niet om. Zet een dolfijn, gorilla of konijn neer op de beursvloer, en ze zullen het vaak beter doen dan uw dik betaalde financieel adviseur.
Deze twintig feitjes over de penis wist jij nog niet
11/12/2017   Door Redactie Esquire
Zoals dat Fransen de grootste in Europa hebben (maar Nederlanders doen het ook niet bepaald slecht hoor).