Volg Gatsby

Een verrassende manier om sneller in slaap te vallen


Als je alles al hebt geprobeerd, probeer dan dit.

Een nachtje plafonddienst? Is daar ooit iemand gelukkiger van geworden? Slaap heb je zo nodig in je leven. Het enige wat jij kunt denken als je niet kunt slapen is: ‘ik moet nú in slaap vallen’. Je ziet het alweer helemaal gebeuren dat je er de volgende dag bijloopt als een zombie en geen idee hebt waar jij je energie vandaan moet halen. Jouw werkplek verplaats je onder het koffiezetapparaat en alle voedingsmiddelen waarvan je weet dat ze je aan energie kunnen helpen sla je in. Liever val je sneller in slaap, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Makkelijker gezegd dan gedaan dat snel in slaap vallen. Weten wij ook wel. Toch zijn er trucs die beter werken dan schaapjes tellen. Zo laat de onderstaande video van University of Hertfortshire psycholoog Richard Wiseman een staaltje omgekeerde psychologie zien.

Omgekeerde psychologie kan de sleutel zijn als je er echt niet meer uitkomt. Denk totaal het tegenovergestelde en de mogelijkheden zijn weer eindeloos. Dat geldt ook voor slapen. Probeer het maar eens. Kun je geen slaap vatten? Denk dan eens 'ik mag niet in slaap vallen, ik mag niet in slaap vallen' in plaats van 'Moet. Nu. Slapen.' In de video wordt nog zo'n brok omgekeerde psychologie uitgelegd: houd je ogen open. Probeer wakker te blijven terwijl je niks doet. Je mag er niks bijpakken, geen telefoon, geen boek, geen laptop... laat zelfs je kat buiten beschouwing (moeilijk!). 
Onderzoekers van de University of Glasgow monitorden twee weken lang de slaap van twee verschillende groepen bestaande uit mensen die leden aan slapeloosheid. De deelnemers in de ene groep werd gevraagd om iets geks te doen: aan hen werd gevraagd om zo lang mogelijk wakker te blijven. Ze moesten in bed liggen met hun ogen open. Ze mochten wel knipperen, maar geen televisie kijken, computer gebruiken of bewegen. Dat wakker blijven bleek heel vermoeiend te zijn. De groep die hun ogen open hield, bleek sneller in slaap te vallen.

 

Niks doen is namelijk dodelijk saai en knettervermoeiend. Bingo, zei iemand daar 'vermoeiend'? Precies wat je nodig hebt op zo'n moment.
   
Een bepaalde gedachtegang kan je ook helpen bij het opstaan. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is overeind komen. That’s it. Dat is vaak het moeilijkste van het hele opstaan. Denk eens na hoe moeilijk je in zo’n geval eigenlijk denkt over zoiets simpels. Binnen een seconde is het al gepiept. Kom op, je kunt het.

Via Womenshealthmag.nl

Meer Leven
32 regels om je als een echte vent te gedragen
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Een echte vent word je niet zomaar. Daar komen namelijk een aantal hoffelijke eigenschappen, stoere verantwoordelijkheden en handige lifehacks bij kijken.
Waarom hebben we eigenlijk weekend?
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Vroeger kende men niet zoiets als weekend. En dus mogen we de generaties voor ons bedanken dat wij zaterdag en zondag lekker vrij hebben.
De 12 duurste alimentatie-regelingen onder beroemdheden
20/03/2018   Door Mr. Gatsby
Na een echtscheiding komt het regelmatig voor dat de partner met de meeste inkomsten een maandelijks financiële bijdrage levert aan de minder draagkrachtige en de kinderen die ontsprongen uit de relatie.
Mannen met baarden zouden vaker vreemdgaan
20/03/2018   Door Jonathan van Noord
Baarddragers opgelet: uit onderzoek blijkt dat jullie veel vaker vreemd zijn gegaan, iets hebben gestolen of met iemand hebben gevochten, vergeleken met mannen met gladde wangetjes.
De wetenschap: pizza kan je productiever maken op je werk
19/03/2018   Door Christine van Spankeren
Is dat even goed nieuws dat we wel kunnen gebruiken op deze maandag.
Waarom Italië het perfecte land is om met je vriendin een roadtrip te maken
19/03/2018   Door Stan Marks
Want dat is het zeker!
Waarom je je volgende vakantie maar voor de helft zou moeten plannen
19/03/2018   Door Christine van Spankeren
Het zou je heel veel stress kunnen schelen.
8 eenvoudige manieren om aan het eind van de maand meer geld over te houden
19/03/2018   Door Christine van Spankeren
Deze makkelijke dagelijkse gewoontes kun je jezelf zo eigen maken.
Dit is de juiste manier om je te gedragen in een lift
19/03/2018   Door Christine van Spankeren
Gebruik maken van een lift kan best wel ongemakkelijk zijn.