Volg Gatsby

Harvey Weinstein had team van mensen dat zijn seksueel misbruik verdoezelde


Een heel team van mensen achter Harvey Weinstein zou ervoor hebben gezorgd dat de bekende filmproducent maar liefst 30 jaar lang wegkwam met de meest schandalige vormen van seksueel misbruik, zo stelt New York Times.

‘The complicity machine,’ zo wordt het team van mensen achter Weinstein genoemd. In het uitgebreide artikel wordt onder meer gesproken over assistenten die Weinsteins intimidatietechnieken systematisch in de doofpot stopten. De filmproducent zou zijn kennissen in de film- en mediawereld vaak hebben aangewend om te voorkomen dat zijn wangedrag bekend raakte. 

Weinstein zou onder meer zijn assistenten hebben gedwongen om penis-injecties voor hem te kopen vanwege zijn erectieproblemen. Ook zou er een soort ‘bijbel’ bestaan met instructies voor zijn medewerkers om zijn ‘vergaderingen’ met jonge vrouwen te faciliteren. 

Lees ook: Harvey Weinstein wilde ook seks met Gatsby-founder Mirjam van den Broeke (in ruil voor Hermès tas)

Er zou zelfs een speciaal telefoonscript bestaan waarin precies stond uitgeschreven hoe Weinsteins personeel zijn tweede vrouw Georgina Chapman moesten afwimpelen. Zie de volgende passage: 

They compiled 'bibles' that included hints on facilitating encounters with women, and were required to procure his penile injections for erectile dysfunction. His lawyers crafted settlements that kept the truth from being explored, much less exposed. 'When you quickly settle, there is no need to get into all the facts,' said Daniel M. Petrocelli, a lawyer who handled two agreements with accusers.

Voordat de malafide praktijken van Weinstein mondiaal bekend raakten en uitmondden tot het grootschalige #metoo schandaal, waarin tevens andere celebs die werden beschuldigd van seksueel misbruik aan ten onder gingen, zou Weinstein vaak schikkingen hebben getroffen om te voorkomen dat zijn slachtoffers hem publiekelijk voor het gerecht sleepten. 

Verder zou Weinstein zich in een cirkeltje van zeer invloedrijke personen begeven, waaronder Amazon-miljardair Jeff Bezos en de voorzitter en ceo van het bedrijf American Media, David Pecker. Zij zouden allemaal op de hoogte zijn geweest van de wandaden van de filmproducent. Toch lieten ze hem gewoon zijn gang gaan.

In het volledige exposé is te lezen hoe dit netwerk van mensen ervoor zorgde dat Weinstein onbezorgd verder kon gaan met zijn misbruik. Lees hier het volledige artikel. 


Meer Leven
Waarom iedereen het heeft over deze onscherpe foto van Melania en Donald Trump
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
Zo zien we de Trumpjes niet vaak.
Vrouw verliest 60 kilo door te stoppen met het drinken van Coca-Cola Zero
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
Er is weer hoop voor veel afvallers. De Braziliaanse Claudia verloor bijna de helft van haar originele gewicht (130 kilo) door te stoppen met haar favoriete drankje.
Simpel advies van barber veranderde het leven van deze man
21/02/2018   Door Nathalie van Meurs
Men neme een roodharige man, men neme een baard, men neme een Instagram-account. Resultaat? Mag er zijn.
Zeer chique recept: zalmpakketje met pesto en gesmolten kaas uit de oven
21/02/2018   Door Nathalie van Meurs
In 20 minuten klaar. Oh, en het kan niet mislukken.
Elke dag friet én gezond eten? Dat doe je dus gewoon zo
21/02/2018   Door Elle Eten
Instagram heeft al ruimschoots ontdekt hoe je hartstikke healthy blijft en gewoon patat kunt eten wanneer je wil. Elke dag?
Op de plekken in deze grote steden worden de meeste matches via Happn gemaakt
20/02/2018   Door Redactie ELLE
Verrassend, wel.
Het duurste en mystiekste huis van Amsterdam staat gewoon aan de Overtoom
20/02/2018   Door Caroline Westendorp
Wedden dat je 'm nog nooit hebt gezien?
Dit is een overzicht van alle Windows opstart-geluiden die er ooit zijn geweest
20/02/2018   Door Caroline Westendorp
Oh, de nostalgie!
Vakantie-inspiratie nodig? Maui wordt je volgende bestemming
20/02/2018   Door Redactie Esquire
Wees gewaarschuwd; na het zien van deze beelden koop je waarschijnlijk direct een ticket.