Volg Gatsby

Deze relatiebemiddelaar zoekt vanaf €20.000 een partner voor je


U wilt een relatie op niveau? Koop eens een krant en lees dan de poëtische tikje ironische contactadvertenties die Pierre Ebbinge voor zijn klandizie opstelt. Hij opereert in het hoogste segment en vraagt minimaal €20.000. 'Veel? Mwao. Wat wil je met 50 miljoen op de bank als je niet gelukkig bent. Peanuts dus, dat bedrag.'

De geboren Hagenees die bijna een kwart eeuw de toonaangevendste hoofdenvinder voor corporate Nederland was, is nu de man achter Pier Ebbinge Relationship, een eenmansbureau dat bemiddelt in relaties tussen financieel bemiddelden. Ebbinge is in alles het tegenovergestelde van Tinder.

Wie op de digitale snelweg met een vingerbeweging een mogelijke partner binnen een paar minuten in al zijn of haar glorie live kan bewonderen, moet bij Ebbinge veel meer moeite doen. Die moet in het weekend nog een kwaliteitskrant kopen, waarin de door hem opgestelde advertenties staan. Wie dan nog steeds interesse heeft, moet een bericht sturen naar intermediair Ebbinge en vervolgens ook nog een lijst met tachtig vragen invullen en deze per mail terugsturen. Met deze zoekmethode uit de vorige eeuw is Ebbinge de koning van de slowdating. En ook de enige. ‘Niemand werkt zoals ik. Ik heb geen concurrentie.’

Toegegeven: de gestileerde liefdes-cv’s in de kranten zijn in elkaar gezet met dezelfde devotie als de ambachtelijke taartjes van Holtkamp. Smaakvol, met precisie en niet geschikt voor mensen die het leven al te zuinig nemen. Volkskrant-recensent Jean- Pierre Geelen noemde de stukjes al eens ‘Piertjes’, en ‘proza om je aan te warmen’. Ebbinge maakt een karakterologische diepteanalyse van zijn klant.

Het bonnetje voor al Ebbinge's gezwoeg bedraagt €20.000 euro inclusief btw. Daar bovenop komt een finder fee die kan variëren van 20.000 tot 40.000 euro, een beetje afhankelijk van de draagkracht van de hartenjager. Is dat niet een beetje veel?

‘Mwah, als je gefortuneerd bent... Vroeger ging je op je zeventigste dood, tegenwoordig kun je behoorlijk gezond negentig jaar worden. Wat moet je in godsnaam doen als je zestig bent, geen leuke partner hebt en nog twintig jaar te gaan hebt? Het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent in de liefde. Als je dat niet bent – dát is de grote tragiek –, wat wil je dan met die 50 miljoen op de bank? Huilen in een hoekje van de kamer? Peanuts dus, dat bedrag.

'In Amerika vragen ze gerust een half miljoen. Daar zitten ze in de league waar filmsterren andere filmsterren als relatie willen. Daar is het bijna, eh, handel. Dat is van een oppervlakkigheid die bij mij niet voorkomt. Ik doe in levensgeluk. Ik wil scoren, maar voor die ander. Dat geld interesseert me geen zak. Ik zou een lacher zijn als ik dit honorarium niet zou vragen. Dit móet ik vragen, anders zou het niet geloofwaardig zijn.’

Hele verhaal leest u hier (€).

Via Quote

Meer Zaken
Wil je écht goed verdienen? Dan moet je sekspoppen-tester worden
16/04/2018   Door Caroline Westendorp
Ineens heb je het...
Zo bizar vaak zijn afgenomen drugstests op Ibiza positief
12/04/2018   Door Valentijn Koningsberger
Dat je op Ibiza - al dan niet met behulp van sfeerverhogers - een aardig feestje kunt vieren, wist je natuurlijk al. Maar dat afgenomen drugstesten zo extreem vaak positief blijken, dat zal je verbazen.
Cool: op deze website kun je oude zwartwit foto’s automatisch in kleur omzetten
05/04/2018   Door Mr. Gatsby
Heb je nog oude zwartwit foto’s liggen die je wel eens in kleur zou willen bekijken? Daar is nu iets voor gevonden.
In 2019 kun je rechtstreeks met de Thalys naar Disneyland Parijs
05/04/2018   Door Mr. Gatsby
Als het aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven ligt, is het voor reizigers straks mogelijk om rechtstreeks de Thalys naar Disneyland te pakken.
Zo ziet het verreweg duurste huis van Den Haag eruit
04/04/2018   Door Nathalie van Meurs
Te koop voor een schamele €5.800.000 voor 402 m² - wie wil?
Dit zijn de 51 blunders van Donald Trump sinds hij president is
26/03/2018   Door Mirjam van den Broeke
Een greep uit zijn eerste paar maanden als President van de Verenigde Staten.
Tiffany Trump steunt studentenactivisten voor anti-wapenwet
26/03/2018   Door Harper's Bazaar
T. Trump voor March for Our Lives: 'enough is enough' - zal haar pa blij mee zijn...
Man wint €3 ton in rechtszaak om genderdiscriminatie omdat vrouw baan kreeg waar hij gekwalificeerder voor was
22/03/2018   Door Mr. Gatsby
Uit een zaak in Oostenrijk blijkt maar weer dat genderdiscriminatie beide kanten op kan werken.
Waarom deze vrouw is uitgeroepen tot ’s werelds beste leraar
20/03/2018   Door Nathalie van Meurs
Dit heb je nodig om de prijs in de wacht te slepen – en dat is niet niets.