Volg Gatsby

Deze relatiebemiddelaar zoekt vanaf €20.000 een partner voor je


U wilt een relatie op niveau? Koop eens een krant en lees dan de poëtische tikje ironische contactadvertenties die Pierre Ebbinge voor zijn klandizie opstelt. Hij opereert in het hoogste segment en vraagt minimaal €20.000. 'Veel? Mwao. Wat wil je met 50 miljoen op de bank als je niet gelukkig bent. Peanuts dus, dat bedrag.'

De geboren Hagenees die bijna een kwart eeuw de toonaangevendste hoofdenvinder voor corporate Nederland was, is nu de man achter Pier Ebbinge Relationship, een eenmansbureau dat bemiddelt in relaties tussen financieel bemiddelden. Ebbinge is in alles het tegenovergestelde van Tinder.

Wie op de digitale snelweg met een vingerbeweging een mogelijke partner binnen een paar minuten in al zijn of haar glorie live kan bewonderen, moet bij Ebbinge veel meer moeite doen. Die moet in het weekend nog een kwaliteitskrant kopen, waarin de door hem opgestelde advertenties staan. Wie dan nog steeds interesse heeft, moet een bericht sturen naar intermediair Ebbinge en vervolgens ook nog een lijst met tachtig vragen invullen en deze per mail terugsturen. Met deze zoekmethode uit de vorige eeuw is Ebbinge de koning van de slowdating. En ook de enige. ‘Niemand werkt zoals ik. Ik heb geen concurrentie.’

Toegegeven: de gestileerde liefdes-cv’s in de kranten zijn in elkaar gezet met dezelfde devotie als de ambachtelijke taartjes van Holtkamp. Smaakvol, met precisie en niet geschikt voor mensen die het leven al te zuinig nemen. Volkskrant-recensent Jean- Pierre Geelen noemde de stukjes al eens ‘Piertjes’, en ‘proza om je aan te warmen’. Ebbinge maakt een karakterologische diepteanalyse van zijn klant.

Het bonnetje voor al Ebbinge's gezwoeg bedraagt €20.000 euro inclusief btw. Daar bovenop komt een finder fee die kan variëren van 20.000 tot 40.000 euro, een beetje afhankelijk van de draagkracht van de hartenjager. Is dat niet een beetje veel?

‘Mwah, als je gefortuneerd bent... Vroeger ging je op je zeventigste dood, tegenwoordig kun je behoorlijk gezond negentig jaar worden. Wat moet je in godsnaam doen als je zestig bent, geen leuke partner hebt en nog twintig jaar te gaan hebt? Het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent in de liefde. Als je dat niet bent – dát is de grote tragiek –, wat wil je dan met die 50 miljoen op de bank? Huilen in een hoekje van de kamer? Peanuts dus, dat bedrag.

'In Amerika vragen ze gerust een half miljoen. Daar zitten ze in de league waar filmsterren andere filmsterren als relatie willen. Daar is het bijna, eh, handel. Dat is van een oppervlakkigheid die bij mij niet voorkomt. Ik doe in levensgeluk. Ik wil scoren, maar voor die ander. Dat geld interesseert me geen zak. Ik zou een lacher zijn als ik dit honorarium niet zou vragen. Dit móet ik vragen, anders zou het niet geloofwaardig zijn.’

Hele verhaal leest u hier (€).

Via Quote

Meer Zaken
Daan uit Nederland gaat momenteel viral met zijn geniale sollicitatie via LinkedIn
22/02/2018   Door Redactie Esquire
Wat een bazenactie.
Voortaan kun je op Schiphol pizza's laten bezorgen aan je gate
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
Samen met Schiphol-cateraar HMSHost gaan bezorgdiensten Deliveroo en Thuisbezorgd ervoor zorgen dat je pizza rechtstreeks bij je gate wordt afgeleverd.
Vacature voor droombaan: betaald rondhangen met flamingo's op een strand aan de Bahama's
20/02/2018   Door Redactie Esquire
Hier kun je je aanmelden.
Schrikbarend aantal werkgevers vindt het acceptabel om een vrouw naar haar babyplannen te vragen
20/02/2018   Door Mirjam van den Broeke
Welkom terug in het jaar 1953.
Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle: hoeveel mag dat kosten?
14/02/2018   Door Marloes van Doorn
Op 19 mei 2018 is het zover: het real life sprookje van Prins Harry en Meghan Markle wordt werkelijkheid als zij elkaar het ja-woord geven. Aan het partijtje hangt echter nogal een prijskaartje. Tijd voor een ruwe schatting.
Bitcoins? Je kunt veel beter je geld investeren in het whiskyfonds
12/02/2018   Door Caroline Westendorp
Een investering met een veel hoger (en lekkerder) rendement.
Volgens de wetenschap is meer dan 40 uur per week werken zinloos
12/02/2018   Door Caroline Westendorp
Het kan zelfs gevaarlijk voor je gezondheid zijn.
Droombaan alert: professionele chocoladeproevers gezocht
11/02/2018   Door Caroline Westendorp
Het bedrijf achter Oreo's en Cadbury gaat mensen betalen om chocolade te proeven.
Winklevoss-broertjes voorspellen dat bitcoin 320.000 dollar-grens doorbreekt
10/02/2018   Door Martijn Zeven
Tja, er zijn believers en believers. Volgens bitcoin-baasjes Tyler en Cameron Winklevoss lijd je aan een 'failure of imagination' wanneer je de potentie niet ziet. Geef ze eens ongelijk