Volg Gatsby

Er staan bij de Kamer van Koophandel meer baby’s als ondernemer ingeschreven dan je denkt


Want met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Of zoiets.

‘Er zijn er bij van 1 of 2 jaar’, zegt de Kamer van Koophandel als we informeren naar de leeftijd van ‘s lands jongste ondernemer. ‘Vermoedelijk is dat een grapje van de ouders. Maar vanaf een jaar of 10 komen we ook serieuze ondernemers tegen.’ Sterker nog: het zijn er in de leeftijdscategorie tussen 0 en 19 zelfs 5.208.  

Om jeugdig ondernemerschap te stimuleren (want nee, een vroege inschrijving om erfbelasting te voorkomen brengt de handen vast niet op elkaar), heeft de Kamer van Koophandel de handen ineengeslagen met het tv-programma Klokhuis. Een goed initiatief, want ondernemerszin kan er wat ons betreft niet vroeg genoeg worden ingebracht.  

Bij de jonkies die zich bij de KvK hebben gemeld zit dat in elk geval wel goed. Wat bijvoorbeeld te denken van de 12-jarige Pepijn Maat, die als DJ Pieter Gabriel vorig jaar het eerste plaatje mocht draaien op het Amsterdam Dance Event. Of van Casper (10) en Matthijs (12) Tolhuizen die in Breukelen ontbijtjes bezorgen, dit zeer jeugdige drietal dat in Soest computerproblemen verhelpt, of dit knaapje dat onder andere apps maakt. Hulde jongens!

Natuurlijk hopen we dat jullie niet ten onder gaan aan jeugdige overmoed, zoals bijvoorbeeld Robin Robijn overkwam. Die maakte destijds in zijn pubertijd furore met zijn autohandel, maar is inmiddels een van de jongsten die veroordeeld is wegens verduistering en faillissementsfraude.

Liever hopen we dat jullie je spiegelen aan iemand als Ben Woldring, die op zijn dertiende startte met bellen.com en die nu een vaste waarde is in onze lijst van jonge, selfmade miljonairs, aan dit Britse wonderkind of aan de 20-jarige Jip Maathuis, over wie we vanmorgen nog lazen dat hij met zijn gratis voetbalshirts nu ook België verovert, maar die in onderstaand gesprek vertelde dat hij op zijn negende al deals aan het sluiten was.

 

(Via Quote

Meer Zaken
Daan uit Nederland gaat momenteel viral met zijn geniale sollicitatie via LinkedIn
22/02/2018   Door Redactie Esquire
Wat een bazenactie.
Voortaan kun je op Schiphol pizza's laten bezorgen aan je gate
22/02/2018   Door Mr. Gatsby
Samen met Schiphol-cateraar HMSHost gaan bezorgdiensten Deliveroo en Thuisbezorgd ervoor zorgen dat je pizza rechtstreeks bij je gate wordt afgeleverd.
Vacature voor droombaan: betaald rondhangen met flamingo's op een strand aan de Bahama's
20/02/2018   Door Redactie Esquire
Hier kun je je aanmelden.
Schrikbarend aantal werkgevers vindt het acceptabel om een vrouw naar haar babyplannen te vragen
20/02/2018   Door Mirjam van den Broeke
Welkom terug in het jaar 1953.
Het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle: hoeveel mag dat kosten?
14/02/2018   Door Marloes van Doorn
Op 19 mei 2018 is het zover: het real life sprookje van Prins Harry en Meghan Markle wordt werkelijkheid als zij elkaar het ja-woord geven. Aan het partijtje hangt echter nogal een prijskaartje. Tijd voor een ruwe schatting.
Bitcoins? Je kunt veel beter je geld investeren in het whiskyfonds
12/02/2018   Door Caroline Westendorp
Een investering met een veel hoger (en lekkerder) rendement.
Volgens de wetenschap is meer dan 40 uur per week werken zinloos
12/02/2018   Door Caroline Westendorp
Het kan zelfs gevaarlijk voor je gezondheid zijn.
Droombaan alert: professionele chocoladeproevers gezocht
11/02/2018   Door Caroline Westendorp
Het bedrijf achter Oreo's en Cadbury gaat mensen betalen om chocolade te proeven.
Winklevoss-broertjes voorspellen dat bitcoin 320.000 dollar-grens doorbreekt
10/02/2018   Door Martijn Zeven
Tja, er zijn believers en believers. Volgens bitcoin-baasjes Tyler en Cameron Winklevoss lijd je aan een 'failure of imagination' wanneer je de potentie niet ziet. Geef ze eens ongelijk