Volg Gatsby

Er staan bij de Kamer van Koophandel meer baby’s als ondernemer ingeschreven dan je denkt


Want met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Of zoiets.

‘Er zijn er bij van 1 of 2 jaar’, zegt de Kamer van Koophandel als we informeren naar de leeftijd van ‘s lands jongste ondernemer. ‘Vermoedelijk is dat een grapje van de ouders. Maar vanaf een jaar of 10 komen we ook serieuze ondernemers tegen.’ Sterker nog: het zijn er in de leeftijdscategorie tussen 0 en 19 zelfs 5.208.  

Om jeugdig ondernemerschap te stimuleren (want nee, een vroege inschrijving om erfbelasting te voorkomen brengt de handen vast niet op elkaar), heeft de Kamer van Koophandel de handen ineengeslagen met het tv-programma Klokhuis. Een goed initiatief, want ondernemerszin kan er wat ons betreft niet vroeg genoeg worden ingebracht.  

Bij de jonkies die zich bij de KvK hebben gemeld zit dat in elk geval wel goed. Wat bijvoorbeeld te denken van de 12-jarige Pepijn Maat, die als DJ Pieter Gabriel vorig jaar het eerste plaatje mocht draaien op het Amsterdam Dance Event. Of van Casper (10) en Matthijs (12) Tolhuizen die in Breukelen ontbijtjes bezorgen, dit zeer jeugdige drietal dat in Soest computerproblemen verhelpt, of dit knaapje dat onder andere apps maakt. Hulde jongens!

Natuurlijk hopen we dat jullie niet ten onder gaan aan jeugdige overmoed, zoals bijvoorbeeld Robin Robijn overkwam. Die maakte destijds in zijn pubertijd furore met zijn autohandel, maar is inmiddels een van de jongsten die veroordeeld is wegens verduistering en faillissementsfraude.

Liever hopen we dat jullie je spiegelen aan iemand als Ben Woldring, die op zijn dertiende startte met bellen.com en die nu een vaste waarde is in onze lijst van jonge, selfmade miljonairs, aan dit Britse wonderkind of aan de 20-jarige Jip Maathuis, over wie we vanmorgen nog lazen dat hij met zijn gratis voetbalshirts nu ook België verovert, maar die in onderstaand gesprek vertelde dat hij op zijn negende al deals aan het sluiten was.

 

(Via Quote

Meer Zaken
Heineken maakte deze briljante commercial
28/04/2017   Door Anke Meijer
Een perfect antwoord op de totaal mislukte Pepsi-reclame met Kendall Jenner.
Dit is de B&B van Máxima en Willem-Alexander
28/04/2017   Door Martijn Zeven
Kunt u na Koningsdag ook geen genoeg krijgen van onze toegankelijke Koning en zijn eega, maar bent u niet uitgenodigd voor het Feestdiner? Niet getreurd, u kunt gewoon bij het Koninklijk paar slapen. Daar moet u wel even voor naar Argentinië.
Creepy: miljardair Peter Thiel wil het bloed van jonge mensen hebben
25/04/2017   Door Stijn van Wonderen
Klinkt als een scenario uit een slechte horror- of science fiction film: bloedtransfusies die ervoor moeten zorgen dat het ouderdomsproces wordt omgedraaid.
Vandaag is de beste dag om een huis te kopen
24/04/2017   Door Stijn van Wonderen
En andere maandagen trouwens ook, volgens huizenexpert Scott McGillivray.
Dit 7-jarige ventje heeft met zijn recyclingbedrijf al $21,000 verdiend
23/04/2017   Door Mirjam van den Broeke
Hij recyclet al sinds hij 3,5 jaar oud is.
Dit is de grootste money maker van IKEA
23/04/2017   Door Valentijn Koningsberger
Het is iets heel anders dan je verwacht.
Jort Kelder komt met dandy mannenlijn bij Suit Supply: 'Mannen zijn veel te zijig.'
21/04/2017   Door Mark Koster
De zomercollectie van Jort Kelder bij Suit Supply staat in het teken van rebellen, durfals en roekeloze racegekken. 'We leven in een tijd dat het je wordt verboden van een gebouw te springen.'
Er staan bij de Kamer van Koophandel meer baby’s als ondernemer ingeschreven dan je denkt
21/04/2017   Door Paul van Riessen
Want met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Of zoiets.
Zo profiteert Ivanka Trump zakelijk van haar vaders presidentschap
20/04/2017   Door Mirjam van den Broeke
Met haar kledingmerk gaat het beter dan ooit.