Volg Gatsby

Er staan bij de Kamer van Koophandel meer baby’s als ondernemer ingeschreven dan je denkt


Want met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Of zoiets.

‘Er zijn er bij van 1 of 2 jaar’, zegt de Kamer van Koophandel als we informeren naar de leeftijd van ‘s lands jongste ondernemer. ‘Vermoedelijk is dat een grapje van de ouders. Maar vanaf een jaar of 10 komen we ook serieuze ondernemers tegen.’ Sterker nog: het zijn er in de leeftijdscategorie tussen 0 en 19 zelfs 5.208.  

Om jeugdig ondernemerschap te stimuleren (want nee, een vroege inschrijving om erfbelasting te voorkomen brengt de handen vast niet op elkaar), heeft de Kamer van Koophandel de handen ineengeslagen met het tv-programma Klokhuis. Een goed initiatief, want ondernemerszin kan er wat ons betreft niet vroeg genoeg worden ingebracht.  

Bij de jonkies die zich bij de KvK hebben gemeld zit dat in elk geval wel goed. Wat bijvoorbeeld te denken van de 12-jarige Pepijn Maat, die als DJ Pieter Gabriel vorig jaar het eerste plaatje mocht draaien op het Amsterdam Dance Event. Of van Casper (10) en Matthijs (12) Tolhuizen die in Breukelen ontbijtjes bezorgen, dit zeer jeugdige drietal dat in Soest computerproblemen verhelpt, of dit knaapje dat onder andere apps maakt. Hulde jongens!

Natuurlijk hopen we dat jullie niet ten onder gaan aan jeugdige overmoed, zoals bijvoorbeeld Robin Robijn overkwam. Die maakte destijds in zijn pubertijd furore met zijn autohandel, maar is inmiddels een van de jongsten die veroordeeld is wegens verduistering en faillissementsfraude.

Liever hopen we dat jullie je spiegelen aan iemand als Ben Woldring, die op zijn dertiende startte met bellen.com en die nu een vaste waarde is in onze lijst van jonge, selfmade miljonairs, aan dit Britse wonderkind of aan de 20-jarige Jip Maathuis, over wie we vanmorgen nog lazen dat hij met zijn gratis voetbalshirts nu ook België verovert, maar die in onderstaand gesprek vertelde dat hij op zijn negende al deals aan het sluiten was.

 

(Via Quote

Meer Zaken
Facebookcampagne wil hipste private club ter wereld, Soho House, naar Amsterdam halen
21/06/2017   Door Mark Koster
Lekker onder elkaar aan cocktails lurken aan de rand van een besloten zwembad. Wie wil daar nou niet bij horen?
Deze relatiebemiddelaar zoekt vanaf €20.000 een partner voor je
19/06/2017   Door Mark Koster
U wilt een relatie op niveau? Koop eens een krant en lees dan de poëtische tikje ironische contactadvertenties die Pierre Ebbinge voor zijn klandizie opstelt. Hij opereert in het hoogste segment en vraagt minimaal €20.000. 'Veel? Mwao. Wat wil je met 50 miljoen op de bank als je niet gelukkig bent. Peanuts dus, dat bedrag.'
De zakenman Donald Trump profiteert van de President Donald Trump
17/06/2017   Door Martijn Zeven
Voor het eerst sinds hij president is, geeft Donald Trump een inkijkje in zijn financiën. Het is gebruikelijk dat Amerikaanse Presidenten dit doen, al doet Trump het uiteraard op zijn eigen manier.
Vanaf nu is bellen en internetten in de EU een stuk goedkoper
16/06/2017   Door Esquire
Hoera! Geen roamingkosten meer. Maar er zijn een paar addertjes onder het gras.
12 dingen die je niet meer moet zeggen als je meer succes wilt
14/06/2017   Door Mirjam van den Broeke
Want succes is wél een keuze.
Luchtvaartmaatschappijen voeren 'sloeberstoelen' in zodat jij straks meer betaalt voor je vliegticket
11/06/2017   Door Valentijn Koningsberger
De goedkoopste fles wijn op de kaart. Kan niets zijn, toch? Datzelfde principe geldt voor vliegtuigstoelen en daar maken luchtvaartmaatschappijen met de invoering van sloeberstoelen dankbaar gebruik van.
Met deze techniek kun je slapend rijk worden
11/06/2017   Door Paul van Riessen
Dromen zijn goud waard. Want wie bewust droomt (en ja, dat valt te trainen) kan er op allerlei manieren profijt van trekken. ‘Wist je dat Paul McCartney in zijn slaap de melodie van Yesterday verzon?’
3 coole supermarktketens die nu naar Nederland moeten komen
08/06/2017   Door Mirjam van den Broeke
Boodschappen doen was nog nooit zo vermakelijk.
Mannen met dochters maken betere zakelijke beslissingen
07/06/2017   Door Emma Baty & Mirjam van den Broeke
En er zijn meer dingen waar ze beter in zijn, zo blijkt uit onderzoek.