Volg Gatsby

Er staan bij de Kamer van Koophandel meer baby’s als ondernemer ingeschreven dan je denkt


Want met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Of zoiets.

‘Er zijn er bij van 1 of 2 jaar’, zegt de Kamer van Koophandel als we informeren naar de leeftijd van ‘s lands jongste ondernemer. ‘Vermoedelijk is dat een grapje van de ouders. Maar vanaf een jaar of 10 komen we ook serieuze ondernemers tegen.’ Sterker nog: het zijn er in de leeftijdscategorie tussen 0 en 19 zelfs 5.208.  

Om jeugdig ondernemerschap te stimuleren (want nee, een vroege inschrijving om erfbelasting te voorkomen brengt de handen vast niet op elkaar), heeft de Kamer van Koophandel de handen ineengeslagen met het tv-programma Klokhuis. Een goed initiatief, want ondernemerszin kan er wat ons betreft niet vroeg genoeg worden ingebracht.  

Bij de jonkies die zich bij de KvK hebben gemeld zit dat in elk geval wel goed. Wat bijvoorbeeld te denken van de 12-jarige Pepijn Maat, die als DJ Pieter Gabriel vorig jaar het eerste plaatje mocht draaien op het Amsterdam Dance Event. Of van Casper (10) en Matthijs (12) Tolhuizen die in Breukelen ontbijtjes bezorgen, dit zeer jeugdige drietal dat in Soest computerproblemen verhelpt, of dit knaapje dat onder andere apps maakt. Hulde jongens!

Natuurlijk hopen we dat jullie niet ten onder gaan aan jeugdige overmoed, zoals bijvoorbeeld Robin Robijn overkwam. Die maakte destijds in zijn pubertijd furore met zijn autohandel, maar is inmiddels een van de jongsten die veroordeeld is wegens verduistering en faillissementsfraude.

Liever hopen we dat jullie je spiegelen aan iemand als Ben Woldring, die op zijn dertiende startte met bellen.com en die nu een vaste waarde is in onze lijst van jonge, selfmade miljonairs, aan dit Britse wonderkind of aan de 20-jarige Jip Maathuis, over wie we vanmorgen nog lazen dat hij met zijn gratis voetbalshirts nu ook België verovert, maar die in onderstaand gesprek vertelde dat hij op zijn negende al deals aan het sluiten was.

 

(Via Quote

Meer Zaken
Zo veel is jouw huis waard op Airbnb
17/08/2017   Door Jonathan van Noord
Hoeveel mag je vragen voor een nachtje? Je berekent het hier.
Huh? Deze Brit maakt winst door z'n Porsche te verkopen voor €22,- (geen tikfout)
17/08/2017   Door Gandor Bronkhorst
Altijd al een Porsche willen hebben, maar bent u nog aan het sparen? Maak kennis met Ed Bezzant, de slimme Londenaar die z'n Porsche voor £20 (€ 22) gaat verkopen.
Quote 500-lid Ton Hendriks mept BNN-presentator Tim Hofman
15/08/2017   Door Henk Willem Smits
Naar zeggen brak Quote 500-lid Ton Hendriks de kaak van presentator Tom Hofman tijdens opnamen van het programma BOOS. 'Hij begon! Ik ga aangifte doen!' aldus Hendriks.
Dit zijn de 9 best betaalde Victoria's Secret modellen
13/08/2017   Door Caroline Westendorp
Nou, doe mij ook maar zo'n dieet- en sportregime dan.
8 innovatieve manieren waarop Elon Musk geld verdiende voordat hij écht rijk werd
12/08/2017   Door Stijn van Wonderen
We kennen Elon Musk tegenwoordig allemaal als de oprichter van Tesla en de man die zo graag voet op Mars wil zetten. Maar ook voordat er negen nullen op zijn bankrekening stonden, hield Musk zich al bezig met een hoop andere innovatieve dingen.
Bizar: deze dames verkochten hun maagdelijkheid
04/08/2017   Door Redactie Quote
En twee werden er miljonair mee.
Het 'chicste hotel van België' is een spookhotel; staat al drie jaar leeg
31/07/2017   Door Quote
Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
Dit is wat alle jonge miljonairs hebben gedaan om succesvol te worden
28/07/2017   Door Caroline Westendorp
Het vereist een bepaalde mindset.
Enquête bewijst hoe gestoord de aanhang van Donald Trump wel niet is
22/07/2017   Door Stijn van Wonderen
Gehersenspoeld zouden ze zijn, de aanhangers van Donald Trump. Dat is in ieder geval wat de Democraten al ruim een half jaar schreeuwen. Maar een recent gehouden enquête zou deze mening ondersteunen.