Volg Gatsby

HAHA! De parodie op de Bitcoin - Dogecoin - is nu meer dan 1 miljard waard


Zoals Dogecoin zegt: 'Such crypto. Very currency. Wow.'

Dat er een zekere idioterie gaande is op - laten we zeggen bepaalde delen van - de cryptomarkt is duidelijk, maar vandaag bereiken we een nieuw absurd hoogtepunt: Dogecoin is nu meer dan 1 miljard dollar waard. De munt is ooit gemaakt als parodie op de Bitcoin, gebaseerd op een meme van een hond. 

Dogecoin is misschien wel de leukste cryptomunt die ooit is gemaakt - afhankelijk van je gevoel voor humor dan. De munt is uitgevonden in de krochten van Reddit, naar aanleiding van de meme van een Japanse Shiba Inu-hond. Meer specifiek is dat Kabosu, die door de Japanse lerares Atsuko Sato uit het asiel is gehaald. Op 13 februari 2010 postte ze deze foto's op haar blog.

De foto waarbij de hond met opgetrokken wenkbrauw in de camera lijkt te kijken, is een eigen leven op internet gaan leiden. Waarbij vaak het lettertype comic sans wordt gebruikt om gedachten in een geheel eigen straattaal neer te pennen.

Enfin, nadat Jackson Palmer de munt in 2014 leven in blies - code lenend van Litecoin en Tenebrix - begon de Dogecoin een eigen leventje te leiden als underground betaalmiddel op media als Reddit en Twitter. Waarbij niemand de munt echt serieus nam. En de gemeenschap rond Dogecoin - zelfs de naam is straattaal voor 'hond' - deed dat ook niet. De Githubpagina staat al twee jaar stil, de ontwikkelaars die aan de munt werken doen dat vrijwillig.

Maar de markt zegt daar 'nee' tegen blijkbaar, want na jarenlang zieltogend te zijn geweest op $0.0002 kwam er in mei weer leven in de koers, die sinds november vorig jaar is geëxplodeerd. De sprint is nog niet afgelopen lijkt het, want vandaag is de Dogecoin meer dan een dollarcent per stuk waard, de koers steeg de afgelopen 24 uur met 18%.

En waarom? 'Mensen vinden Bitcoin en Ethereum te duur,' laat CNBC een marktanalist zeggen. En daarmee leidt deze marktgekte er blijkbaar toe dat mensen alles kopen dat maar los of vast zit, zelfs een LOL-munt als Dogecoin. Uitvinder Jackson Palmer - inmiddels niet meer betrokken bij Dogecoin - maakt zich zorgen: 'Ik zie dat de media zich vooral focussen op investeringspotentieel en financieel gewin, dat vind ik zorgelijk. Het zou meer over de onderliggende technologie en doelen van deze beweging moeten gaan. Ik denk dat het heel veel over de cryptomarkt als geheel zegt als een cryptomunt met een hond erop, waarvan de ontwikkeling al twee jaar stil staat, een totale marktwaarde heeft van meer dan een miljard dollar.'

Gelijk hebben en gelijk krijgen, het is altijd al een ding geweest in de financiële markten. En over twee weken is het Chinees nieuwjaar: het jaar van de hond komt er aan.

Om het met de oprichtingszin van Dogecoin te zeggen: 'Such crypto. Very currency. Wow.'

Via Quote


Gerelateerd
Je kunt nu betalen met cryptomunten bij Pornhub
22/04/2018   Door Caroline Westendorp
Heb je nog tenminste iets aan die munten.
Winklevoss-broertjes voorspellen dat bitcoin 320.000 dollar-grens doorbreekt
10/02/2018   Door Martijn Zeven
Tja, er zijn believers en believers. Volgens bitcoin-baasjes Tyler en Cameron Winklevoss lijd je aan een 'failure of imagination' wanneer je de potentie niet ziet. Geef ze eens ongelijk
Vijf fouten die je niet moet maken als je in cryptomunten investeert
30/01/2018   Door mark koster
Mark Koster, auteur van het boek 'Hoe word ik een Bitcoin-miljonair', legt het ons even uit.
50 Cent blijkt pioneer op het gebied van cryptocurrency en verdient miljoenen met geflopt album
28/01/2018   Door Redactie Quote
'If you talking about money, homie, I ain't concerned', aldus de profetische rapper.
50 Cent verdiende miljoenen ondanks 'geflopt' album dankzij Bitcoin
25/01/2018   Door Martijn Zeven
Rijk worden met een geflopt album. Rapper 50 Cent deed het met een beetje hulp van de stijgende Bitcoin koers.
Waarom crasht alles? Cryptocurrencies massaal onderuit
17/01/2018   Door Martijn de Meulder
Dat is even schrikken als je vanmorgen naar je cryptoportefeuille keek. Het bloed spuit uit de markt, alles is rood. Bitcoin onderuit, Ethereum, Ripple. De rest van de markt zakt mee. Maar waarom?
HAHA! De parodie op de Bitcoin - Dogecoin - is nu meer dan 1 miljard waard
11/01/2018   Door Redactie Quote
Zoals Dogecoin zegt: 'Such crypto. Very currency. Wow.'
Bitcoinparodie Dogecoin (+18%) is nu 1 miljard waard, oprichter bezorgd
08/01/2018   Door Martijn de Meulder
Dat er een zekere idioterie gaande is op - laten we zeggen bepaalde delen van - de cryptomarkt is duidelijk, maar vandaag bereiken we een nieuw absurd hoogtepunt: Dogecoin is nu meer dan 1 miljard dollar waard. De munt is ooit gemaakt als parodie op de Bitcoin, gebaseerd op een meme van een hond.
Wat zeiden 's werelds beste investeerders over de koers van de Bitcoin?
18/12/2017   Door Mr. Gatsby
De immer stijgende koers van de Bitcoin wekt bij het plebs dat nog steeds niet is ingestapt veel vragen op. Vragen als: ‘wat als ik ook had geïnvesteerd?’ en ‘moet ik alsnog instappen?’ En nu er ook middels futures kan worden gewed op de koersdalingen- en stijgingen van de Bitcoin, lijkt de cryptomunt zich steeds verder in onze samenleving te wortelen.