Volg Gatsby

15 verrassende filmdetails die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen


Een regisseur stopt vaak veel meer details in een film dan je in één kijksessie kunt opmerken. We hebben er daarom een paar voor je op een rijtje gezet.

01 In filmklassieker Back to the Future verandert de naam van het winkelcentrum nadat Marty McFly een dennenboom heeft omgereden in het 1955. 

01

 

 

02 Hoe Quentin Tarantino in Pulp Fiction al een samenvatting gaf van het plot van Kill Bill

02

 

 

03 Dit is de waarschuwingstekst op de DVD-versie van Fight Club. 

03

 

 

04 Net als de films, wordt de openingssequentie van Harry Potter elke keer duisterder: 

04

 

 

05 In deze scène van The Matrix konden ze de camera niet verbergen in de weerspiegeling van de deurknop. Vandaar dat ze er een jas en een halve stropdas overheen deden om beter te blenden met Morpheus' outfit. 

05

 

 

06Na het opnemen van de zwembad-scène uit de film Poltergeist, kwam actrice Jobeth Williams erachter dat de skeletten die werden gebruikt echt waren. Het was toentertijd namelijk goedkoper om ze te kopen van een medische instantie dan om ze geheel na te maken van rubber. Creepy! 

06

 

 

07 In Up ontwikkelt de stad op de achtergrond zich terwijl de tijd verstrijkt. 

07

 

 

09 Steeds wanneer een personage uit The Lego Movie een glimmend oppervlak op zich had, kon je daarop heel goed de details van een duimafdruk zien: 

09

 

10 Een Twittergebruiker merkte op dat de outfits van Dennis Nedry uit Jurassic Park een hommage waren aan verschillende personages uit The Goonies

10

 

 

11 Aan het einde van de film Die Hard, zou de angstige blik in de ogen van acteur Alan 'Hans Gruber' Rickman totaal niet geacteerd zijn. Het stuntteam had hem namelijk geïnstrueerd dat ze hem op de tel van 3 zouden laten vallen, terwijl ze hem vervolgens al na 1 seconde lieten vallen. 

11

 

 

12 In de hangar van de film Kingsmen - een film over Britse spionnen - is op de achtergrond heel duidelijk de Yellow Submarine van The Beatles te zien. 

12

 

13 In Back to the Future III is Doc's sjaal gemaakt van het shirt dat hij droeg in Back to the Future II. En daarop zijn een aantal voorspellende details te zien: 

13

 

 

14 Tijdens het zingen van het liedje A Whole New World in de Disneyfilm Aladdin, gooit Aladdin een appel naar Jasmine terwijl ze over het oude Griekenland vliegen. In het oude Griekenland was het gooien van een appel naar iemand een gebruikelijke manier voor een huwelijksaanzoek. 

14

 

 

15 Voor de mugshot van een 20-jarige Red uit Shawshank Redemption, werd een foto gebruik van de zoon van Morgan Freeman. 

16

 

 

 


TAGS

Meer Leren
Deze 52 woorden zullen mensen van adel nóóit gebruiken
07/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Want zo heurt het niet. Gebakjes zijn taartjes, een japon is een jurk. Dit zijn 52 woorden die Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de Koninklijke familie nooit zullen gebruiken.
Catalógus, zeuven, eensgezinswoning: nog eens 10 woorden die te vaak verkeerd worden uitgesproken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Pak ze hard aan, die taalverloederaars!
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Tijd voor een eerherstel.
Spagetti, pap-prika en advocado: deze woorden mag je nooit meer verkeerd uitspreken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Omdat het een beetje onnozel overkomt.
Dit zijn de do’s & don’ts voor als je in Thailand bent
28/06/2018   Door Mr. Gatsby
Thailand is een utopie voor menig backpacker met slechts een drol en een stuiver te besteden. Thailand is tevens het land waar je per dag honderden euro’s (of tienduizenden bath) kunt verbrassen door je te laten onderdompelen in de meest luxe resorts. En zo biedt Thailand voor ieder wat wils.
Aan deze signalen herken je of iemand liegt
25/06/2018
En hoewel sommige mensen misschien beter zijn in liegen dan anderen, blijkt iedereen zichzelf te kunnen trainen in liegen.
Hoor je eigenlijk fooi te geven in een restaurant? En zo ja, hoeveel?
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Er heerst veel onzekerheid omtrent het geven van fooi. In de Verenigde Staten is het geven van fooi haast verplicht, terwijl het in Scandinavische landen usance is om geen cent extra te lappen. Maar wanneer geef je wel en niet een fooitje?
Kom je vaak te laat? Dan ben je succesvoller
25/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Deze 9 apps maken je slimmer
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Tja, want het ding in je zak heet niet voor niets een 'smartphone'.