Volg Gatsby

Dankzij deze lifehacks reis je stukken goedkoper


Kun je zomaar een tweede vakantie van boeken.

Klinkt ongezellig, besparen op de vakantie, maar als je op een paar kleine dingen let voordat je boekt, kun je zomaar een flinke hap geld besparen; waardoor je, eenmaal daar, juíst losser in de portemonnee kan zijn. Of een tweede vakantie kunt boeken, kan natuurlijk ook. Zeven tips om tijdens het boeken van je trip in je achterhoofd te houden.

1. Boek juist niet te last minute

Je denkt: hoe later, hoe goedkoper. Maar dat is niet altijd het geval; op het laatste moment worden ze juist weer wat duurder en zijn ze vooral voor de zakelijke markt interessant. Het goedkoopst zijn tickets zo'n zes tot acht weken voor vertrek.

2. Let op zogenoemde 'error fares'

Er zijn zo veel vluchten per dag, die op zo veel verschillende sites worden aangeboden. In de aanbieding van tickets sluipt natuurlijk ook weleens een foutje, zogenoemde 'error fares'. Daardoor kan het dus zomaar zijn dat er ergens een retour New York voor € 140 wordt aangeboden. WeFlyCheap.nl spot die 'foutjes', zodat je er snel bij kunt zijn.

3. Boek hotels op hun eigen site

Via Google word je vaak eerst op verzamelsites zoals Booking gezet, maar je bent vrijwel altijd goedkoper uit op de site van het hotel zelf; verzamelsites rekenen namelijk commissie aan de hotels, die natuurlijk op jou als klant worden verhaald. Net als met eten laten bezorgen, eigenlijk; je kunt via Thuisbezorgd.nl bestellen, maar goedkoper ben je als je via de toko zelf bestelt. Dit kan zo'n 10% tot 20% schelen. Of wanneer je zelf de bezorger uithangt en je eigen prakkie ophaalt, dan ben je helemaal goedkoper uit.

4. Hotels zijn in het weekend juist goedkoper

Waar vluchten in het weekend duurder zijn, zijn hotels juist goedkoper; dan worden kamers namelijk niet meer door zakelijke klanten bezet gehouden en is er meer ruimte voor particulieren. Iets om rekening mee te houden.

5. Gebruik een creditcard

Doen! Dan ben je namelijk vaak automatisch verzekerd voor kosten die je maakt als je bagage zoek is of je reis vertraging oploopt. Wel zo fijn.

6. Boek twee enkele reizen

Je hoeft niet met dezelfde luchtvaartmaatschappij heen en terug te vliegen. Vaak is het goedkoper als je de heenvlucht met de ene aanbieding doet, en de terugvlucht met de andere.

7. Pluis je bestemming uit

Bestemmingen waar vaker op wordt gevlogen, zijn altijd goedkoper dan minder vaak bezochte bestemmingen - terwijl die laatste juist prachtig kunnen zijn. Nu zeggen we niet dat je altijd je bestemming af moet stemmen op de prijs - dat zou wat zijn -, maar misschien kun je, als je naar een minder vaak bevlogen plek gaat, kijken wat de dichtstbijzijnde bestemming is die wél regelmatig wordt bezocht. Kun je vanaf daar roadtrippen naar de meer bijzondere plekken.

Via Women's Health


Meer Leren
Deze 52 woorden zullen mensen van adel nóóit gebruiken
07/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Want zo heurt het niet. Gebakjes zijn taartjes, een japon is een jurk. Dit zijn 52 woorden die Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de Koninklijke familie nooit zullen gebruiken.
Catalógus, zeuven, eensgezinswoning: nog eens 10 woorden die te vaak verkeerd worden uitgesproken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Pak ze hard aan, die taalverloederaars!
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Tijd voor een eerherstel.
Spagetti, pap-prika en advocado: deze woorden mag je nooit meer verkeerd uitspreken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Omdat het een beetje onnozel overkomt.
Dit zijn de do’s & don’ts voor als je in Thailand bent
28/06/2018   Door Mr. Gatsby
Thailand is een utopie voor menig backpacker met slechts een drol en een stuiver te besteden. Thailand is tevens het land waar je per dag honderden euro’s (of tienduizenden bath) kunt verbrassen door je te laten onderdompelen in de meest luxe resorts. En zo biedt Thailand voor ieder wat wils.
Aan deze signalen herken je of iemand liegt
25/06/2018
En hoewel sommige mensen misschien beter zijn in liegen dan anderen, blijkt iedereen zichzelf te kunnen trainen in liegen.
Hoor je eigenlijk fooi te geven in een restaurant? En zo ja, hoeveel?
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Er heerst veel onzekerheid omtrent het geven van fooi. In de Verenigde Staten is het geven van fooi haast verplicht, terwijl het in Scandinavische landen usance is om geen cent extra te lappen. Maar wanneer geef je wel en niet een fooitje?
Kom je vaak te laat? Dan ben je succesvoller
25/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Deze 9 apps maken je slimmer
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Tja, want het ding in je zak heet niet voor niets een 'smartphone'.