Volg Gatsby

Je bent geen idioot als je met een babystem tegen je hond praat


Jezelf voor schut zetten heeft zo z'n voordelen.

Krijg je spontaan moordneigingen als je Barbie met haar keffertje 'Gucci' ziet rondzeulen? Dan moet je dit onderzoek even lezen. Want ondanks dat we maar al te goed snappen dat je spontaan agressief wordt bij het aanzicht van dit verschrikkelijke figuur, is er toch iets dat ze goed doet. En dat is dat beest als een kind behandelen. 

Babypraat

Het gebruik van een babystem zou de aandacht van een hond verscherpen, en dit stelt de mens in staat om zich sociaal sneller en beter te binden aan de viervoeter. Deze conclusie werd getrokken door onderzoekers van de Universiteit van York in Engeland. Zij onderzochten het effect van verschillende manieren van praten op het gedrag van honden en ontdekten dat tenenkrommend hoge stemmetjes (die de stem van Kim Feenstra als een nachtegaal doet klinken) zo hun voordelen hebben.

Gekke hondenmoeder

Trek je dus niks aan van al die geïrriteerde blikken die je krijgt toegeworpen, jij draagt je honden-moederschap met trots uit. Honden blijken gevoelig voor hoge stemmen en focussen zich beter op degene die spreekt. Een dergelijke manier van praten kan dus handig zijn in het geval van een eerste ontmoeting of bij het leren van een aantal belangrijke lessen."Dus als je al babypraatjes gebruikt tegen je eigen hond, kun je deze studie gebruiken om te rechtvaardigen dat je geen ‘gekke hondenmoeder of -vader’ bent", aldus de wetenschappers. 

via GIPHY
Meer Leren
Deze 52 woorden zullen mensen van adel nóóit gebruiken
07/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Want zo heurt het niet. Gebakjes zijn taartjes, een japon is een jurk. Dit zijn 52 woorden die Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de Koninklijke familie nooit zullen gebruiken.
Catalógus, zeuven, eensgezinswoning: nog eens 10 woorden die te vaak verkeerd worden uitgesproken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Pak ze hard aan, die taalverloederaars!
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Tijd voor een eerherstel.
Spagetti, pap-prika en advocado: deze woorden mag je nooit meer verkeerd uitspreken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Omdat het een beetje onnozel overkomt.
Dit zijn de do’s & don’ts voor als je in Thailand bent
28/06/2018   Door Mr. Gatsby
Thailand is een utopie voor menig backpacker met slechts een drol en een stuiver te besteden. Thailand is tevens het land waar je per dag honderden euro’s (of tienduizenden bath) kunt verbrassen door je te laten onderdompelen in de meest luxe resorts. En zo biedt Thailand voor ieder wat wils.
Aan deze signalen herken je of iemand liegt
25/06/2018
En hoewel sommige mensen misschien beter zijn in liegen dan anderen, blijkt iedereen zichzelf te kunnen trainen in liegen.
Hoor je eigenlijk fooi te geven in een restaurant? En zo ja, hoeveel?
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Er heerst veel onzekerheid omtrent het geven van fooi. In de Verenigde Staten is het geven van fooi haast verplicht, terwijl het in Scandinavische landen usance is om geen cent extra te lappen. Maar wanneer geef je wel en niet een fooitje?
Kom je vaak te laat? Dan ben je succesvoller
25/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Deze 9 apps maken je slimmer
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Tja, want het ding in je zak heet niet voor niets een 'smartphone'.