Volg Gatsby

Je gebruikt keukenrol dus al je hele leven verkeerd


Dit gaat je leven veranderen.

Slechte eigenschap: in één ruk tien vellen keukenrol eraf trekken, want dat heb je toch zéker wel nodig om je handen droog te krijgen. Het gevolg is dat je meer dan de helft weggooit zonder het daadwerkelijk gebruikt te hebben. De hoogste tijd om je leven te beteren en hier eens wat aan te doen, want dit kan natuurlijk zo niet langer.

Dat vond ook Joe Smith, wetenschapper die zichzelf liever omschrijft als een liefhebbende opa die gewoon heel veel dingen beter weet dan jij. Hij pleit namelijk voor het gebruik van slechts één velletje per keer. Revolutionair in een tijd waarin meer altijd beter is.

En de wetenschap staat aan zijn kant, ook nog 's. Het is een zeer simpele truc waardoor je echt, echt, écht maar één vel keukenrol nodig hebt om je rotzooi op te ruimen. En het zal je leven veranderen.

Shake and fold noemt Smith zijn simpele truc, met een hoog gehalte waarom hebben we hier nooit zelf aan gedacht? Het devies luidt: eerst schud je het overtollige water van je handen om vervolgens het vel keukenrol dubbel te vouwen voordat je het gebruikt. Hierdoor vergroot je simpelweg de hoeveelheid water die het papier op kan nemen. Waardoor je dus weer minder vellen nodig zul hebben. Een win-winsituatie dus.

Afijn, zelf vertelt hij het allemaal met onwijs veel enthousiasme en dat is zo aanstekelijk dat je bijna niet kunt wachten om druk met je keukenrol in de weer te gaan.

 

Doet ons toch wel even nadenken. Want gebruiken we echt meerdere vellen keukenrol omdat we dit nodig denken te hebben? Of doen we dit gewoon uit stomme gewoonte en voelt het zo lekker om een enorme ruk te geven aan die rol?

Nochtans is de tip van Smith zeker het proberen waard. Denk je ook een beetje aan het milieu. En dat is dan weer goed voor je karma. Je weet maar nooit wanneer dat weer van pas komt.

Van: Good Housekeeping US

Meer Leren
Deze 52 woorden zullen mensen van adel nóóit gebruiken
07/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Want zo heurt het niet. Gebakjes zijn taartjes, een japon is een jurk. Dit zijn 52 woorden die Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de Koninklijke familie nooit zullen gebruiken.
Catalógus, zeuven, eensgezinswoning: nog eens 10 woorden die te vaak verkeerd worden uitgesproken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Pak ze hard aan, die taalverloederaars!
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Tijd voor een eerherstel.
Spagetti, pap-prika en advocado: deze woorden mag je nooit meer verkeerd uitspreken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Omdat het een beetje onnozel overkomt.
Dit zijn de do’s & don’ts voor als je in Thailand bent
28/06/2018   Door Mr. Gatsby
Thailand is een utopie voor menig backpacker met slechts een drol en een stuiver te besteden. Thailand is tevens het land waar je per dag honderden euro’s (of tienduizenden bath) kunt verbrassen door je te laten onderdompelen in de meest luxe resorts. En zo biedt Thailand voor ieder wat wils.
Kom je vaak te laat? Dan ben je succesvoller
25/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Deze 9 apps maken je slimmer
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Tja, want het ding in je zak heet niet voor niets een 'smartphone'.
Aan deze signalen herken je of iemand liegt
25/06/2018
En hoewel sommige mensen misschien beter zijn in liegen dan anderen, blijkt iedereen zichzelf te kunnen trainen in liegen.
Hoor je eigenlijk fooi te geven in een restaurant? En zo ja, hoeveel?
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Er heerst veel onzekerheid omtrent het geven van fooi. In de Verenigde Staten is het geven van fooi haast verplicht, terwijl het in Scandinavische landen usance is om geen cent extra te lappen. Maar wanneer geef je wel en niet een fooitje?