Volg Gatsby

Naar concerten en festivals gaan is gezonder dan yoga, aldus onderzoek


Wij hebben onze nieuwe favoriete sport gevonden, hoor!

Sta je regelmatig te dansen op de leukste concerten en festivals? Dan mag je een aantal jaren aan jouw houdbaarheidsdatum toevoegen. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat naar concerten gaan je leven verlengt met maar liefst negen (!) jaar - het zou zelfs gezonder zijn dan yoga. Dus thank the lord, wij hebben onze nieuwe favoriete sport gevonden!

Want eh ja, we vergeten maar even dat we op zo'n avondje gemiddeld tien bier (of gin-tonics) achteroverslaan en in een walm van sigarettenrook robotic dance moves staan te poppen. Toch gaat het in dit geval niet over de lichamelijke voordelen die zo'n avondje uit je brengen. Onderzoekers van O2 en de University of London ontdekten dat je maar liefst 21% meer gelukkige gevoelens ervaart als je naar livemuziek luistert. Dit staat in schril contrast met yoga of een rondje wandelen: dit maakt je namelijk slechts 10% blijer. 

Maar dat is het niet alleen. Mensen die regelmatig naar concerten gaan zijn ook zelfverzekerder en voelen meer verbondenheid met anderen - via de muziek natuurlijk! Ze zeggen niet voor niks dat muziek een universele taal is. Daarnaast word je mentaal ook geprikkeld: zo zouden je hersenen 75% meer activiteit tonen wanneer je regelmatig livemuziek luistert.

Toch is 'naar concerten gaan' net als andere sporten een héle intensieve. Zo moet je wel echt eens in de twee weken als een malle uit je spreekwoordelijke plaat gaan, want enkel dat doet je kans op een lang leven verhogen. Maar dat lijkt ons allesbehalve erg. 

via GIPHY


Meer Leren
Deze 52 woorden zullen mensen van adel nóóit gebruiken
07/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Want zo heurt het niet. Gebakjes zijn taartjes, een japon is een jurk. Dit zijn 52 woorden die Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de Koninklijke familie nooit zullen gebruiken.
Catalógus, zeuven, eensgezinswoning: nog eens 10 woorden die te vaak verkeerd worden uitgesproken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Pak ze hard aan, die taalverloederaars!
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Tijd voor een eerherstel.
Spagetti, pap-prika en advocado: deze woorden mag je nooit meer verkeerd uitspreken
03/07/2018   Door Mirjam van den Broeke
Omdat het een beetje onnozel overkomt.
Dit zijn de do’s & don’ts voor als je in Thailand bent
28/06/2018   Door Mr. Gatsby
Thailand is een utopie voor menig backpacker met slechts een drol en een stuiver te besteden. Thailand is tevens het land waar je per dag honderden euro’s (of tienduizenden bath) kunt verbrassen door je te laten onderdompelen in de meest luxe resorts. En zo biedt Thailand voor ieder wat wils.
Aan deze signalen herken je of iemand liegt
25/06/2018
En hoewel sommige mensen misschien beter zijn in liegen dan anderen, blijkt iedereen zichzelf te kunnen trainen in liegen.
Hoor je eigenlijk fooi te geven in een restaurant? En zo ja, hoeveel?
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Er heerst veel onzekerheid omtrent het geven van fooi. In de Verenigde Staten is het geven van fooi haast verplicht, terwijl het in Scandinavische landen usance is om geen cent extra te lappen. Maar wanneer geef je wel en niet een fooitje?
Kom je vaak te laat? Dan ben je succesvoller
25/06/2018   Door Mirjam van den Broeke
Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Deze 9 apps maken je slimmer
25/06/2018   Door Stijn van Wonderen
Tja, want het ding in je zak heet niet voor niets een 'smartphone'.